Week 2 – TAKE IT EASY

Dinsdag 10 januari

Vanavond was het weer lekker druk en gezellig. In ons laatste mailbericht hebben wij aangegeven dat wij de datum voor het 10-jarig jubileum van TAKE IT EASY gepland hebben in juni. Enkele dansers gaven aan dat dit een periode is dat veel dansers met vakantie gaan. Daar hadden wij helemaal niet bij stil gestaan. Wij gaan dit opnieuw bespreken met onze contacten van de Mantel om een geschiktere datum te zoeken. Uiteraard laten wij dit op tijd weten.

Ik wilde net beginnen met het uitlessen van de nieuwe dans, toen Hansje en Conny ineens binnen kwamen… Dat was een grote verrassing en ze hebben gelijk meegedaan met de les. Ik heb ‘Left in the dark’ uitgelest.
Vanmiddag was de eerste officiële les-middag dat ik les heb gegeven bij Hansje’s groep in Zoetermeer, welke wij hebben omgedoopt in  HANSJE’S LINE DANCERS. Stoppen na 23 jaar les geven heeft veel emoties los gemaakt bij haaHansje. Daarom heeft Conny haar meegesleurd naar Voorburg. Een beetje afleiding is dan heel plezierig en voor ons was het fijn om de dames weer te zien. Zo hebben onze dansers ook even kennis kunnen maken met Hansje, die nu veel aandacht krijgt op onze website en Facebook pagina 😉

Vandaag is ook gelijk het nieuwe rooster ingegaan van de les indeling. Geen enkele dansavond is hetzelfde en dus ook deze avond niet. Ik heb mij redelijk aan de planning weten te houden en zoals ik het heb beleefd ging alles goed. Ankie, de vriendin van Joke heeft zich ook weer aangesloten bij onze club. Zij hoorde bij de veteranen van TAKE IT EASY. Na een tussenstop van enkele jaartjes is zij weer terug bij ons en is zij warm onthaald.

We hebben lekker veel gedanst en helaas zijn er vanavond wat minder moeilijke dansen gedaan. Onze speaker begon ineens te protesteren en brulde er plots op los. Steeds weer als Marcel de muziek van de TRAIL opzette begon hij enorm te brommen. We hebben daarom de les verder moeten staken en de nog aanwezige dansers hebben geholpen met het opruimen van de zaal. Het was gelukkig wel aan het einde van de lesavond, zodat de dansers toch niet teveel hebben gemist. Thuis heeft Marcel de speaker nog eens nagekeken, maar moest helaas concluderen dat het ding echt kapot is. Dankzij het TAKE IT EASY spaarpotje hebben we vanmiddag een nieuwe speaker kunnen kopen zodat de woensdaggroep toch kan dansen.

Woensdag 11 januari

We hebben de nieuwe speaker uitgetest en… wat een geluidje…. !

Geen dansavond is hetzelfde en gaat volgens planning. Dat houdt het natuurlijk wel spannend… Om 19.00 uur kwam er een vriendin van Soe de zaal binnen lopen. Nieuwsgierig geworden door het enthousiasme van Soe en de interesse in het dansen heeft haar naar ons toe geleid. Even later kwam er nog een dame binnen die dankzij haar vriendin Herma ook een gokje wilde wagen met Line-Dance.
Ondanks alle wijzigingen in de club, hadden we nog niet direct de knoop doorgehakt over de eventuele workshop voor beginners, welke wel al in de planning zat. Ach, gelijk maar mee begonnen. En dat beviel goed. We hebben de voorgenomen tijd van 19:00 tot 19:30 uur gelijk aangegrepen voor deze beginnersgroep. Maar deze dames gingen als een speer. Ik heb eerst even wat uitgelegd over het dansen en toen de FREEZE en VIRGINIA COUNTY LINE uitgelest. Met de andere dansers erbij hebben we de dansen gelijk op muziek gedaan. Zo valt alles op zijn plaats… dus wie nog mensen weet die Line-Dance willen leren zijn vanaf volgende week woensdag van harte welkom bij de workshop LINE-DANCE voor BEGINNERS!

Frederik was gisteren jarig en heeft ons vandaag getrakteerd op bonbons. Margriet heeft ook nog wat lekkers voor ons gebakken voor haar verjaardag op 4 januari. Vorige week had ze al uitgedeeld bij de dinsdaggroep. We hebben ons weer lekker kunnen volproppen en daarna weer hard gewerkt om onze goddelijke lijven ‘IN SHAPE’ te houden 😉

Tijdens het eerste uur heb ik de dans LEFT IN THE DARK uitgelest. DON’T LOOK GOOD NAKED is weer even herhaald en Herman heeft ook lekker mee gedanst.
Voor de tweede groep heb ik de dans CHASING DOWN A GOOD TIME uitgelest. Een pittige gevorderden dans maar wel gaaf. Er zaten wat moeilijke momentjes in, maar uiteindelijk hadden alle dansers hem wel te pakken. A COUNTRY HIGH is snel herhaald en lekker gedanst.

Weer een super geslaagde avond… tja, wanneer niet?

Groetjes, Marcel & Georgia

Onderstaand de dansen van deze week:
Bandidos
Uno mas
Ah si!
Left in the dark
Just another woman
Calm after the storm
Manana ce va
Happy Happy Happy
Single waltz
Lord help me
Saloon scissor stomp
Mucara walk
Bring on the good times
Closer
Trail
Mamita
Black coffee
Freeze
Virginia county line
Don’t look good naked
Como Yo
Chasing down a good time
Rosa del mar
A country high