Take It Easy

In 2007 kwam een dans-vriendin van mijn moeder met het voorstel of ik een dansgroep op kon zetten. Er was namelijk behoefte aan Country Line-Dance les, maar op een zeer rustig tempo met veel herhalingen en niet teveel nieuwe dansen. Ik greep deze uitdaging aan en met veel enthousiasme heb ik met de steun van een leuke kleine groep dansers de club ‘Take It Easy’ opgezet. We hadden een geweldige locatie gevonden in het zaaltje ’T Reuvensloo’ te Voorburg. De lessen konden beginnen.

Verhuizing

Door de jaren heen zijn er dansers bij gekomen en weer weg gegaan. Toen ik in 2009 Marcel leerde kennen, was het als vanzelfsprekend dat hij de taak als DJ op zich nam. Hij werd meteen met veel enthousiasme in de groep opgenomen en door onze leuke samenwerking kregen wij van lieverlee steeds meer nieuwe leden bij de groep. Het groeide zo snel dat de groep uit zijn jasje, eh…zaaltje, groeide. Toen kwam een goede vriendin met het idee om te vragen of wij in verzorgingshuis De Mantel een zaal zouden kunnen huren. En ja, hoor. In maart 2011 verhuisde ‘Take It Easy’ naar de mooie Maartenzaal van De Mantel. En wat een ruimte… heerlijk!

Het leek ons leuk om ook de bewoners van het verzorgingshuis bij het dansen te betrekken. Wij hebben zelfs een rollator dansgroep in het leven geroepen. Helaas was er te weinig animo om hiermee door te gaan. Voor deze mensen is lopen al moeilijk, laat staan dansen. Tijdens onze lesavond komen er wel regelmatig bewoners een kijkje nemen en genieten dan van de muziek en de gezelligheid. Zo horen ze er toch een beetje bij.

Door de wereldwijde Corona verspreiding hebben we sinds begin 2020 geen gebruik kunnen maken van de ruimte in het verzorgingstehuis. Gelukkig kwamen er in de loop van het jaar wat alternatieven. In mei 2020 hebben we kort buiten gedanst op een terrein achter de woning van een van de leden. Na een goede maand konden we terecht in buurthuis De Tol te Leidschendam, een kleine en gezellige locatie waar we veel plezier beleefd hebben.

Sinds september 2021 hebben we de locatie van de Tennessee Country Dansers overgenomen, deze locatie heet De Groene Loper te Voorburg. De dans instructeur Dio van de Tennessee Country Dansers heeft het na dertig jaar les te hebben gegeven een mooie tijd gevonden om met ‘pensioen’ te gaan. Via via had hij vernomen dat wij een locatie zochten, omdat wegens corona het niet meer mogelijk was om in het verzorgingshuis gebruik te kunnen maken van de zaal. Met trots en dankbaarheid heeft Take It Easy de locatie van de Tennessee Country Line Dancers mogen overnemen. Enkele dansers van deze club zijn op locatie gebleven en hebben zich bij ons aangesloten. Voor Georgia was het een terugkeer naar de eerste Line-Dance ervaringen, want Dio was haar eerste Line-Dance leraar.

Dansstijlen en niveau

‘Take It Easy’ houdt rekening met dansen die door de andere dansclubs worden uitgelest en populair zijn. Door zoveel mogelijk dezelfde dansen te leren aan onze leden, kunnen de leden ook makkelijk mee dansen bij andere clubs en op festivals en vrije dansavonden.

Wij hebben een diversiteit aan dansen. Voornamelijk houden wij ons wel aan de echte country dansen, maar af en toe een non-country dans er tussendoor is ook erg leuk en wordt zeker gewaardeerd door de dansers.

‘Take It Easy’ is enorm uitgegroeid van beginnersgroep tot een groep met verschillende niveaus. De mogelijkheid voor leden om dan te switchen is dan heel gemakkelijk. Ook komen enkele dansers extra naar de lesavond voor gevorderde.

Dansen en héél véél gezellige activiteiten

Eigenlijk zijn wij erg trots op onze groepen. Alle dansers kunnen het erg goed met elkaar vinden. Het is altijd weer een feestje tijdens het dansen. We zorgen op vrije (club) dansavonden dat er lekkere hapjes en drankjes zijn en iedereen kan dansen aanvragen.

Ook hebben wij sinds enige tijd het gezamenlijke kerstdiner geïntroduceerd. De laatste dansavond van het jaar wordt er eten besteld en is het een waar kerstfeest met lekker eten en dansen.

Het sociale aspect staat bij ons hoog in het vaandel. Dat dit gewaardeerd wordt kwam tot uiting op onze trouwdag 11 -11-2011. Veel dansers kwamen naar het stadhuis om dit samen met ons te vieren.

Begin 2015 zijn wij met een grote groep van onze dansers en enkele dansers van andere groepen naar een prachtige theatervoorstelling geweest ‘The Broken Circle Breakdown’. Door de leuke contacten met de organisatie van het theater mochten wij na de voorstelling in de Koninklijke Schouwburg in één van de mooie zalen nog een gezellige after dansparty houden. Dat was een heerlijke avond en iedereen heeft ervan genoten.

Met de jaren hebben wij veel verschillende demo’s en workshops gegeven voor jong en oud. Ook zijn wij met enkele clubleden naar optredens geweest van de country band ‘Savannah’, waarvan velen van ons enthousiaste fans zijn.

In de jaren 2017 en 2018 hebben wij beginners workshops gegeven. Hieruit zijn er weer veel nieuwe dansers bij gekomen, zodat wij uiteindelijk drie dansavonden in de week hadden.

Verder hebben we eens per maand een gezellige vrije dansavond en proberen we eens per jaar een groter feestje te organiseren. Helaas is het door corona niet meer gelukt om dit voort te zetten.