Even voorstellen:

Take It Easy

Take It Easy is opgericht in 2007. Ik begon met een groepje van 10 dansers aan dit grote avontuur. Ik had net mijn instructeursdiploma gehaald en bemerkte dat er toch wel veel mensen moeite hadden met het tempo van uitlessen en het teveel uitlessen van nieuwe dansen bij veel Line Dance clubs. Toen enkele dansers mij vroegen of ik geen les kon geven, begon dit idee steeds meer te leven bij mij. Het was een hele onderneming om alles te regelen en vooral een locatie die betaalbaar moest zijn. We kwamen uit bij een leuk knus zaaltje in de flat aan de Reuvenslaan te Voorburg. Het zaaltje werd ‘T Reuvensloo” genoemd. Er was een kleine keuken aanwezig, er stonden setjes tafels en stoelen  en ook een joekel van een biljarttafel. We konden zelf koffie en thee zetten en er was een stereo-installatie aanwezig waarop cd’s gedraaid konden worden. Ons clubje begon al flinke vormen aan te nemen en kreeg de zeer toepasselijke naam “Take It Easy”.

In september 2009 leerde ik Marcel kennen en werd hij met open armen ontvangen in de club. Met zijn kennis van muziek en computers breidde onze cd-muziek zich uit tot een ware professionele muziekinstallatie. Wat hebben we een lol gehad in dat gezellige kleine zaaltje. We hebben er ook jaarlijkse feestjes gehouden, zo tegen het einde van ieder jaar. Leden kwamen en gingen, maar op een gegeven moment werd het zaaltje toch te klein, of werd de groep nu te groot? 😉  Een dansvriendin kwam met het idee om eens na te vragen of ze bij verzorgingshuis de Mantel een grotere ruimte ter beschikking zouden hebben. En dat klopte. In maart 2011 verhuisde Take It Easy naar de Maartenzaal van de Mantel. Ook hier hebben we hele fijne momenten meegemaakt. De Maartenzaal is de kerkzaal en het is best bijzonder om daar te mogen dansen.

Met de jaren heeft de club vele veranderingen ondergaan. Een nieuw logo. Ons 10-jarig bestaan gevierd in 2017 met als gast de country zangeres Conny Lee. Een waar succes en daarop volgde eind 2018 ons Eindejaarsfeest, met natuurlijk weer een spetterend optreden van zangeres Conny Lee. Van twee dansavonden weer naar een dansavond. We hebben een jaartje in het restaurant “La Jaquette” van de Mantel gedanst, maar vanaf mei 2019 zijn we op verzoek van de meeste dansers weer teruggegaan naar de Maartenzaal. Vanaf dat moment is de groep toch weer opgesplitst onder twee aparte dansavonden. We hebben de gevorderde dansers een eigen avond gegeven en ondanks dat het jammer was dat men niet meer met elkaar samen zou dansen is de maandagavond voor de gevorderden wel een succes gebleken. Ook de workshops voor beginnende Line Dancers zorgde ervoor dat er zich steeds meer mensen gingen aanmelden. En na zo’n gezellige cursus wil je natuurlijk blijven dansen! Daarom zijn we in september 2019 op de vrijdagavond een nieuwe beginnersgroep gestart. Ook deze groep blijft groeien in het aantal leden.

Om toch een eenheid te houden binnen de club, houden we eens in de maand een gezellige vrije dansavond. Deze avonden zijn alleen toegankelijk voor de leden van de club.

Ledencommissie en de Algemene Ledenvergadering

In september 2018 is de Ledencommissie in het leven geroepen. Joke, Bep, Ans, Margriet, Wil, Wendy en Marjo zijn de harde kern van de club die Marcel en mij heel veel handjes helpen. Periodiek houden wij met elkaar vergaderingen en er is zelfs een jaarlijkse algemene ledenvergadering in het leven geroepen. De taken van de Commissieleden zijn voornamelijk om helpende hand te zijn waar nodig en luisterend oor te zijn voor onze leden omdat Georgia en Marcel hier steeds minder tijd voor hebben.

Georgia