TAKE IT EASY 10 JAAR

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat TAKE IT EASY een nieuw gezicht heeft gekregen… Helaas heeft ons schildpadje na 10 jaar trouwe dienst een goed pensioentje meegekregen en kan genieten van alle rust en vrijheid… 😉

Ja, 10 jaar TAKE IT EASY. De club die uit een grapje is ontstaan is uitgegroeid tot een geweldige dansgroep van twee gevulde dansavonden. Ik kan het mij nog zo goed herinneren…

Heel stom dat ik niet meer weet of we voor of na de grote vakantie in 2007 zijn begonnen met de lessen, maar wat ik nog wel weet is dat de lessen werden gegeven op donderdagavond. In ieder geval hadden we zo’n tien gewillige slachtoffers die ik kon uittesten voor mijn danslessen. Onder deze eerste lichting dansers zijn Joke en Chester onze trouwste dansers! Het zaaltje waar we dansten was heel knus en gezellig en groot genoeg voor dit aantal mensen. Ik draaide cd’s af op mijn draagbare radio/cd-speler. Het geluid was ook voldoende voor deze ruimte.

Een jaar later heb ik mijn instructeursdiploma gehaald en was ik ‘professioneel’ dansinstructeur… Enne, nee, de prijzen gingen echt niet omhoog.. 😉

Onze dansgroep heeft het eerste jaar geweldig doorstaan en het tweede jaar volgde dus al snel. Ik begon toen ook te werken met een laptop, kleine gitaar box van mijn zoon, een mengpaneel en een headset. Nou, als dat niet professioneel oogt… hihi. Rond deze tijd kwamen Bep en Carien ook bij de club.

In 2009 hebben we een nieuwe beginnersgroep in het leven geroepen en na verloop van tijd werden deze dansers in de oorspronkelijke groep toegevoegd. Halverwege dit jaar leerde ik Marcel kennen en hij was een ware aanwinst voor onze club. Marcel nam de muziektaak van mij over en zo is DJ Marcel ‘geboren’. Alle dansers waren enorm blij met zijn komst en vooral zijn ervaring als handyman met de apparatuur kwam hen en mij wel heel goed uit 😉  Marcel heeft ons zelfs op een gegeven moment enorm weten te verrassen. We dansten de dans ‘Blue rose is’ toen Marcel ineens de dansvloer op kwam en mee danste. Van ons stuk gebracht van verbazing, danste Marcel door alsof er niets aan de hand was… (helaas is dat niet op foto vastgelegd.. 😉

Er ontstond in deze tijd een nieuwe club traditie. Jaarlijks aan het eind van het jaar werd er een feest georganiseerd, wat enorm gezellig was.

Langzaam aan sloten zich steeds meer dansers aan bij de groep en werd de ruimte van ons oh zo gezellige zaaltje toch wat te krap. Een van onze clubleden Anita wist een mooie ruime zaal in verzorgingshuis De Mantel. Na een goed gesprek met de manager is het contract opgesteld en zijn we overgestapt naar de mooie grote kerkzaal van De Mantel, de Maartenzaal. Met weemoed hebben wij het zaaltje ’T Reuvensloo’ vaarwel gezegd en zijn we een nieuw tijdperk ingegaan. Op woensdag 2 maart 2011 is de dansgroep van TAKE IT EASY ingezegend in de Maartenzaal van De Mantel.

2011 was ook het jaar dat TAKE IT EASY 5 jaar bestond en 11 november zijn Marcel en ik getrouwd. Natuurlijk waren er veel van onze dansers aanwezig bij deze plechtigheid.

In 2013 kwam Linda bij de groep om samen met mij als instructeur de lessen te verzorgen. We probeerden samen structuur in de lessen te brengen en wisselden elkaar af.

In 2014 hebben Linda, Marcel en ik geprobeerd om de bewoners van het verzorgingshuis meer te betrekken bij het dansen door rollator dansen in het leven te roepen. Linda en ik schreven dansjes en testten deze eerst zelf uit met een geleende rollator. De eerste les was het al volle bak en met veel enthousiasme gingen wij aan de slag. Maar al snel bleek het toch niet aan te slaan en zijn we met de lessen gestopt. De meeste ouderen zijn opgegroeid met stijldansen. Line-Dance daarentegen is toch heel anders en moet opnieuw aangeleerd worden. Helaas is het moeilijk voor ouderen om een nieuwe dansstijl aan te leren. Line-dance moet je echt niet onderschatten. Het was een leuke uitdaging, maar heeft helaas anders uitgepakt. Gelukkig komen er nog regelmatig bewoners voor de gezelligheid kijken en een kopje koffie mee drinken. Alleen Herman oefent thuis met de sheets en kent al enkele dansen. Frederik en Tine komen ook trouw iedere week kijken en genieten van de leuke contacten met de dansers. Het is fijn om die paar gelukkige gezichten te zien…

Halverwege 2014 hebben Linda en ik nog wat korte dansen geschreven om de beginnende dansers extra oefeningen te geven. Deze dansjes worden nog regelmatig ingezet in de lessen.

In dit jaar hebben wij ook een demonstratie gegeven in verzorgingshuis Steenvoorde in Rijswijk. Ook een verzorgingshuis van Florence. De locatie was prachtig met een echt toneelpodium. De demo was een grandioos succes.

In december hebben we voor de eerste keer sinds de verhuizing weer gezamenlijk ons kerstfeest gevierd met een heerlijk stamppot diner, een prachtig duet van onze twee Kezen en natuurlijk kon het dansen niet ontbreken.

De dansclub was al geruime tijd een veel te grote groep geworden. Iedereen kon het goed met elkaar vinden en men wilde er niets van weten om de groep op te splitsen. Uiteindelijk hebben we toch de knoop doorgehakt en is de groep DON’T TAKE IT EASY opgericht voor de dansers die meer uitdaging in de dansen wilden. Vanaf 3 en 4 maart hadden we dus twee avonden dansgenot! Dinsdag de oorspronkelijke TAKE IT EASY club en op woensdag de nieuwe groep. En ook dit is tot stand gekomen met en tot ieders tevredenheid.

In deze tijd hebben we ook besloten om iedere laatste dansavond van de maand een gezamenlijke vrije dansavond in te voeren. Dan zouden beide groepen op de laatste woensdag van de maand elkaar weer zien en gezamenlijk dansen. De laatste dinsdagavond van de maand was voor de nieuwe groep THE WILD BUNCH. Enkele dansers en ik zijn helemaal weg van de Catalaanse dansen. Omdat het groepje geïnteresseerden toch vrij klein was, hadden we afgesproken om één maal per maand een lesavond te geven, wat dus die laatste dinsdagavond van de maand is geworden.

20 maart 2015 zijn we met z’n allen naar de uitvoering van “The Broken Circle Breakdown” geweest in de Koninklijke Schouwburg. Dit was een groots opgezet evenement waarbij ook dansers van andere dansclubs door ons waren uitgenodigd. We hebben ontzettend genoten van het geweldige optreden en de prachtige muziek en zang. Na deze geweldige uitvoering mochten wij in een van de koninklijke zalen een after party houden met line-dance. Ook dit was weer een fantastische avond.

In dit jaar zijn er ook wat nare dingen gebeurd. Marijke is geruime tijd ziek geweest en heeft hard geknokt om er weer bovenop te komen. Gelukkig kan ze nu weer met ons mee dansen. Ans is haar lieve man verloren. Tijdens moeilijke perioden worden onze dansers altijd goed opgevangen en gesteund door elkaar.

10 september hebben we met z’n allen een feestelijke demo gegeven tijdens het zomerfeest van De Mantel. Er kwamen ook dansers van andere clubs en veel publiek.

Eind 2015 hebben we weer gezamenlijk het kerstfeest gevierd en opnieuw mogen genieten van het heerlijke eten, ditmaal pasta’s. Lekker gedanst en gebabbeld met elkaar. Dit houden we er zeker in!!!

In 2016 hebben we helaas op een wat minder leuke wijze afscheid moeten nemen van Linda, Anita, Jan & Ineke en Grietje en later Antoinette. Persoonlijk voor mij is het een hele nare tijd geweest, die nog steeds af en toe de kop op steekt door buitenstaanders. In die tijd werd ook mijn vader ernstig ziek en is kort daarna overleden. Marcel, mijn moeder en ik ontvingen veel liefdevolle steun van onze dansers waar wij erg blij mee waren. Ondanks alle tegenslagen genieten we van onze dansgroep en de fijne mensen die ons steunen.

In de tweede week van januari 2017 ben ik officieel les gaan geven bij de groep van Hansje. Op de website en de Facebook pagina van Take It Easy is de groep ‘Hansje’s Line Dancers’ inmiddels toegevoegd.

2017 zal ook een jaar van veranderingen worden en die beginnen eigenlijk al direct in de eerste weken. De dansavonden zijn weer opgesplitst en er is ruimte gecreëerd voor nieuwe beginnende dansers.

In juni staat ons grote TAKE IT EASY feest gepland, in verband met het 10-jarig bestaan van de groep. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen.

10 jaar TAKE IT EASY in een notendop… we hebben al aardig wat met elkaar meegemaakt. Mooie en verdrietige momenten, een hoop lol en af en toe een traan. Veel dansplezier gehad en koffie gedronken… 😉  .  We zijn in de afgelopen jaren flink getrakteerd op heerlijke taarten, cakes en andere lekkernijen. Kinderen en kleinkinderen van onze dansers hebben af en toe een dansje mee gedaan. Er heeft zelfs een tijdje een plant op de dansvloer gestaan… hihi. Hondjes zijn op bezoek geweest en werden flink geknuffeld. We hebben de meest spraakmakende capriolen neergezet op de dansvloer met  de ‘Cha Cha Slide’. Prachtige formaties van stijldansen zweefden over de dansvloer. Marcel en ik zijn veel teveel verwend door onze dansers (maar hebben er wel enorm van genoten 😉  )We hebben in de loop der jaren helaas van dansers afscheid moeten nemen en er ook  weer velen in onze groep mogen verwelkomen. We hopen dat wij nog vele jaren van elkaar, de muziek en het dansen mogen genieten.

Lieve groeten van Marcel & Georgia