Week 2 – Hansjes Line Dancers

Dinsdag 10 januari

De eerste officiële les bij HANSJE’S LINE DANCERS en gelijk in het nieuwe jaar.

We hadden gelijk een nieuw lid erbij zonder enige danservaring. Maar ze deed het geweldig en was zeer gedreven.

Het verzoek vanuit de dansers was om vandaag nog geen nieuwe dans uit te lessen, maar om weer even in te komen na de vakantieperiode. Dat hebben we dan ook gedaan.
Het eerste half uur:
Ah si
Calm after the storm
DN waltz
Flying high
Lord help me
Manana ce va

In de pauze heb ik het eerste kwartiertje de nieuwe dame kort wat uitleg gegeven en een dansje uitgelest. Daarna zijn we nog even aangeschoven bij de andere dames met een kopje koffie.

Ik zette per ongeluk de muziek van de dans MEMORY CHA CHA op. De dames wilden deze dans wel graag, maar het probleem was dat niemand meer wist hoe de dans ging en ik hem alleen een keer heb meegedaan met Hansje. Snel een blik op de sheet en toen kwam alles weer boven bij de dansers en mij. Omdat het een prettige dans is op mooie muziek hebben we hem 2x gedaan.
Na de pauze:
Open book
Sajangé
Memory cha cha
Zorba’s dance

Vrijdag 13 januari

Mijn moeder is vandaag mee gekomen en heeft lekker mee gedanst. We zijn wat eerder begonnen met de les met
AH SI!. José vertelde dat twee dansers ziek zijn. Ook had zij de juiste muziek van de dans FLOBIE SLIDE meegenomen. Die hebben we natuurlijk gedanst.
Het eerste half uur :
Ah si!
Calm after the storm
Flobie slide
DN waltz
Canadian stomp
Flying high

In de pauze heb ik de dames gevraagd om hun gegevens op te schrijven. Dan kan ik een bestand aanmaken om iedereen te kunnen bereiken voor wijzigingen e.d.
Na de pauze hebben we de volgende dansen gedaan:
Open book
Lord help me
Freeze
Single waltz
Sajangé

Het was weer hartstikke gezellig. Ik kan wel merken dat de dames Hansje misen, maar we houden natuurlijk goed contact met Hansje. Zeker ook via de website en Facebook Pagina.

Tot volgende week!

Groetjes Georgia