Week 3 – Hansjes Line Dancers

Dinsdag 17 januari
Marcel is vandaag meegekomen. De dans CUMBIA werd gevraagd, maar achteraf bleek het om de CUMBIA SEMANA te gaan. Die hebben we dus ook maar meteen gedaan. Ik heb de dans DON’T LOOK GOOD NAKED uitgelest. Die hadden de dansers al snel onder de knie.

De DN WALTZ is vooral favoriet onder onze zingende dansers. Het refrein wordt volmondig en enthousiast meegezongen. Daar kan ik enorm van genieten… (zie onder aan dit bericht het filmpje)
Eerste half uur:
Ah si!
Cumbia
Flobie slide
Don’t look good naked
DN waltz

In de pauze heb ik ook voor deze groep dansers de adresgegevens opgenomen. We hebben lekker nog even gebabbeld met elkaar aan de lange tafel. Er was een jarige, dus we zijn ook nog eens heerlijk verwend met chocolade slagroomsoesjes.

Na de pauze weer de beentjes strekken. Ik heb van Hansje wel de lijst met danstitels overgenomen, maar het blijkt dat zij voor enkele dansen andere muziek heeft gebruikt dan wij doen. We hebben de TEXAS WALTZ op twee nummers gedanst. De tweede optie Amanda viel wel meer in de smaak, omdat deze wat sneller gaat. We hebben DON’T LOOK GOOD NAKED nog even herhaald en dat ging prima. Alleen vond een van de dames de muziek niet zo leuk. Smaken verschillen natuurlijk en misschien kan ik de volgende keer een ander muziekje hiervoor gebruiken.
Hansje kan heel goed improviseren in de dansen als bepaalde dansers niet kunnen draaien. Dat is voor mij een aandachtspuntje om goed op te letten!
Marcel heeft een aantal dansen meegedaan. Snelle leerling… hihi.
Tweede half uur:
Memory cha cha
Texas waltz (2x)
Don’t look good naked
Zorba
Sajangé

Vrijdag 20 januari
Ook bij deze groep heb ik de dans DON’T LOOK GOOD NAKED uitgelest. Ook bij deze groep is de dans leuk ontvangen. Soms is het nog even aftasten welke dansen de dansers wel of niet goed kennen. Ik heb enkele dansjes nog even herhaald. Zoals bij veel mensen zeggen titels niet zoveel, maar de muziek brengt alle herinneringen weer naar boven.
Eerste half uur:
Ah si!
Blue night cha
Don’t look good naked
Come dance with me
Memory cha

José had een zelf gemaakte kaart meegenomen voor onze zieke danser. In de pauze hebben we allemaal de kaart getekend en heeft zij hem direct op de bus gedaan. Na de pauze hebben we de nieuwe dans nogmaals herhaald en hij zat er goed in.
Tweede half uur:
First step
Freeze
Lord help me
Texas waltz
Until the dawn
Zorba

 

 

 

 

 

Hansjes Line Dancers