Achterstand week 43, 44 en 45 ‘Take It Easy’

Door alle drukte om het feest heb ik geen tijd gezien om stukjes te schrijven van de afgelopen weken. Ik zal kort een verslagje geven met wat ‘verloren’ foto’s.

Week 43
Dinsdag, 24 oktober
We hebben flink geoefend aan de laatst uitgeleste dansen voor het feest.

Woensdag, 25 oktober
Door alle hectiek voor het feest was ik een beetje de weg kwijt. Dus toen ik Gerda Ardon zag aankomen, wist ik dat het de laatste woensdagavond van de maand was… Vrij dansen, dus… Het loopt een beetje raar deze maand, maar gelukkig zijn we erg flexibel werd Marcel bestormd met verzoek dansen…;-)

De dans “Feel right” was aangevraagd en dat ging weer lekker vandaag. Heerlijke dans om weer op te halen.. 😉

Week 44
Dinsdag, 31 oktober
De eerste les na het feest. Dat was een geweldige sensatie. Iedereen heeft zichtbaar genoten van het feest en inmiddels zijn de foto’s en het verhaaltje gepubliceerd.

De les was net begonnen, toen we plots bestormd werden door een aantal griezels… 😉 Een Wendy heks, duivels Margrietje, monster Kim en doorboorde hond joegen ons de stuipen op het lijf. Toen we eenmaal van de schrik bekomen waren hebben ze lekker met ons mee gedanst… hihi

Ze hebben zelfs dansen aangevraagd, want het was voor de dinsdaggroep de laatste dansavond van de maand…. 31 oktober… Halloween….

Woensdag, 1 november
Het eerste uurtje verliep rustig. In het tweede uurtje heb ik een nieuwe dans uitgelest. Een nieuwe dans van choreografe Séverine Fillion. Zij schrijft voornamelijk Catalaanse dansen, maar dit is een prachtige wals. Mooie muziek en een geweldige dans heeft zij er op geschreven. “Good on you”….

Week 45
Dinsdag, 7 november
Vorige week hadden we afgesproken een kwartier eerder te beginnen voor de nieuwe dansers. Ik heb wat termen en passen uitgelegd. Een kwartiertje is helaas niet veel, maar wij kunnen helaas niet eerder beginnen en voor sommigen is de woensdag geen optie.

Ik heb in het eerste uurtje de dans “Smokey Places” herhaald.

In het tweede uurtje heb ik op verzoek van Wendy de dans “Crazy over me” herhaald. Later op de avond werd gevraagd om de dans “Tennessee Waltz Surprise”. Ik heb hem voor enkelen snel uitgelegd en we hebben hem weer eens gedanst. Lijkt me leuk om in het eerste uurtje weer te doen. Sommigen zullen hem nog wel kennen… 😀

Woensdag, 8 november
We zijn rustig aan begonnen. Lekker gedanst.

Wat later op de avond heb ik de dans “Shattered Dreams” opnieuw uitgelest. Hij is mooi, maar we doen hem te weinig waardoor de meeste dansers de dans niet goed meer mee kunnen doen.

In de pauze heb ik met Betty de dans “Gimmesee Boogie” gedaan. Rita vond hem erg leuk en al gauw sloten andere dansers zich bij haar aan. Dus…. Ook maar uitgelest.

De wals “Good on you” is ook herhaald en gedanst. Dat was weer een zeer productieve avond!

Groetjes Marcel & Georgia