Feest bij “Take It Easy”

Zaterdag 28 oktober hebben wij gevierd dat onze dansclub ‘Take It Easy’ 10 jaar geleden uit een grapje is ‘geboren’. We waren al enkele maanden bezig met de voorbereidingen voor het feest, want het mocht niet zomaar een feestje worden, natuurlijk. Nee, het moest wel een gigantisch leuk feest worden! Dit hadden we 10 jaar geleden niet durven dromen. Toen zijn we begonnen met 10 leden in een klein gezellig zaaltje. Nu hebben we ruim 40 leden verdeeld over twee lesavonden en dansen we in de mooie kerkzaal van verzorgingshuis De Mantel..

Joke is een van onze eerste leden en sindsdien niet meer weg te denken uit de club. Zij en ik hadden samen een overleg gepland om alles op een rijtje te zetten voor het organiseren van het feest. Wat wilden we en wat was het budget. Wie zouden we uitnodigen? Catering, muziek, flyers, locatie, etc. etc…. Oké, een flinke hap, maar absoluut de moeite waard.

Wie zouden we allemaal uitnodigen? Natuurlijk alle leden van de twee dansavonden. Zij kregen ook de mogelijkheid om een introducee mee te nemen. Ook Oud-leden en enkele trouwe fans uit het verzorgingshuis moesten we erbij betrekken. Sinds januari hebben we er een club bij uit Zoetermeer. De “Hansjes Line Dancers”. Zij horen nu ook bij  “Take It Easy”.
Dat allemaal bij elkaar zorgde voor een behoorlijke gastenlijst.

Ik had een draaiboek in elkaar geflanst. Met mijn teamleider van het restaurant had ik geregeld om ons feest dit keer in het restaurant te vieren. Dit is veel prettiger omdat deze zaal veel groter is, de gastenlijst behoorlijk aan het uitdijen was en we direct toegang hebben tot de catering. Daarnaast moeten de artiest en Dj ook hun plekje hebben. Dus dat was al kortgesloten. Ik had mijn twee collega’s Nicos en Birgit bereid gevonden om voor de catering te zorgen. Er zouden lekkere hapjes worden besteld en er moest flink veel drank worden ingeslagen, hihi.

Marcel en ik gingen op zoek naar een live artiest. We hebben de afgelopen jaren regelmatig festivals bezocht en veel artiesten zien optreden. Door het oprichten van de Nederlandse Line Dance Bond heeft Marcel ook veel inzicht gekregen van de vele country artiesten in Nederland. We kwamen al snel uit bij zangeres Conny Lee waar we direct al leuk mailcontact mee kregen. Ze was ontzettend enthousiast en de keuze was daarom al snel bepaald. Door onze verscheidenheid aan lesgroepen en uitgeleste dansen was het wel even puzzelen met het repertoire van Conny Lee. Toch waren we het al snel eens met elkaar en hebben we een playlist samengesteld met dansen voor alle Line Dancers van “Take It Easy” en “Hansjes Line Dancers”. Conny Lee’s gouden keeltje zorgde voor de rest! 😀

Het aankleden, opzetten, opruimen en schoonmaken voor zo’n avond is een hels karwei. Gelukkig hebben veel dansers van “Take It Easy”, Hansje en Conny van “Hansjes Line Dancers en onze kinderen zich aangemeld als vrijwilligers. Er waren taken genoeg te verdelen. Ans bood aan om haar populaire cakes te bakken voor bij de koffie.

De spanning begon behoorlijk op te lopen naarmate de avond dichterbij kwam. Tenminste, bij mij zeker wel. Alles moest tot in de puntjes verzorgd zijn. Marcel en ik hadden nog wat verrassinkjes in petto voor onze gasten… Slapen ging moeizaam de laatste nachten: “Als alles maar goed zou gaan…”

Zaterdag 28 oktober, Party Time!
De laatste puntjes op de i. We hebben nog de laatste boodschappen gedaan. Zijn nog even bij de Mantel langs gegaan om wat laatste dingetjes te regelen en alvast wat spullen af te leveren. Ik had Marcel ook maar even aangepakt, want die wilde in zijn gewone kloffie naar ons feest gaan. Echt niet, ik had juist zo’n mooi kostuum voor hem gekocht… die zou hij toch echt wel dragen deze avond! En dat het een succes was….! Een van de bewoonsters van de Mantel dacht dat hij een trouwpak aan had en wilde maar wat graag met hem trouwen… 😉

18.30 uur reden we met een volgepakte auto naar de Mantel. Toen wij de parkeerplaats op reden, kwam toevallig ook Conny Lee met haar technicus Jan net aanrijden. Dat kwam goed uit. Konden we gelijk gezamenlijk naar binnen gaan en even kennis maken. Al gauw kwamen de hulptroepen ook binnen. Het was een hele onderneming om alle tafels en stoelen een goede plek te geven. Er moest voldoende ruimte zijn voor de dansvloer, maar ook voldoende zitplaatsen. De vleugel werd op de plaats van de afwaskar gezet en de afwaskar werd verbannen naar de spoelkeuken. Op de plaats van de vleugel werd de apparatuur van Conny Lee en Dj Marcel geplaatst. Jan bood aan om gezamelijk met Marcel gebruik te maken van hun grote boxen. Het geluid bleek inderdaad veel beter met hun professionele boxen. Marcel was hier erg blij mee. Toen alle apparatuur klaar stond testte Conny het meteen uit. Prima geluidje!!!

Birgit en Nicos, de geweldige medewerkers van het restaurant die onze avond zouden verzorgen waren nog druk met hun eigen werkzaamheden, want het restaurant was nog maar net gesloten na het avondeten voor de bewoners. In deze korte tijd moest de afwas van het avondeten gedaan zijn en de counter schoongemaakt zijn om plaats te maken voor de feestelijke lekkernijen. De verleiding van onze western attracties was voor hen toch te groot. Birgit, Nicos en collega Virge vonden wel even een momentje voor een lolletje tussendoor… hihi

Ans had een aantal overheerlijke cakes gebakken voor bij de koffie. Dienbladen met verschillende soorten plakjes cake sierden de counter. De vrijwilligers hadden het razend druk met alle klussen. De loterij cadeaus werden op de zwarte dressoirs uitgestald. Drankjes en glazen werden in de counter neergezet. In de hal kwam de kassa en enkele leuke attracties. Joke kwam op het geweldige idee om de Amerikaanse vlaggen aan de spiegels boven de blauwe bank op te hangen. Zeer handig om een klimgrage atletische knul als Delano in ons midden te hebben. Hij klauterde op de blauwe bank en bevestigede de vlaggen met het grootste gemak aan de spiegels. Het effect was grandioos! Onze Rebel Delano  😎

Ik had van tevoren een programma opgesteld met daarin vermeld de Playlist van zangeres Conny Lee en van Dj Marcel. De printjes van het programma werden door de vrijwilligers verdeeld over de tafels. Zo konden de gasten lezen wat deze avond hun allemaal zou brengen aan dansen en activiteiten.
De tafels werden versierd met western tafelkleden en western servetten. Het Grand Café “La Jaquette” werd omgetoverd in een echte western “Saloon”. De eerste gasten namen al plaats aan de tafels….

Loes vroeg waar ik de kaas, worst en komkommers had gelaten… Nee, toch! Die was ik dus glad vergeten… Ik had vanmiddag alles al gesneden en op schalen verdeeld met folie er overheen. In de koelkast gezet en… vergeten mee te nemen. Marcel moest dus weer snel terug naar huis…

De opbouw en aankleding van de zaal verliep wel wat chaotisch. Alles moest in zeer korte tijd geregeld zijn en dat viel niet mee. Alle helpende handjes vlogen alle kanten op en gelukkig zonder botsingen en ongelukken 😉
Birgit en Nicos hadden hun handen vol aan alle voorbereidingen voor de catering. Het liep allemaal niet van een leien dakje, maar deze twee kanjers wisten het allemaal goed op de rails te houden zonder dat iemand er iets van merkte. Top Team!

19.45 uur was de afgesproken tijd om de deur van de hoofdingang open te zetten. Maar om 19.40 uur stond het voor de deur al tjokvol stond met gasten. Nicos opende de deuren van de hoofingang en de gasten kwamen binnen. Omdat er zoveel mensen ineens binnen kwamen zijn de beide sluisdeuren open gezet. Dat betekende dat er bij de kassa weer een file ontstond. Het betalen van de entree, waarna men ook cd’s, lootjes en consumptiebonnen ontving, nam behoorlijk wat tijd in beslag. Dat was even een klein stressmomentje 😉

Om 20.00 uur begon Marcel met het draaien van de muziek. De meeste mensen waren al binnen en gesetteld. Sommigen waagden al een dansje of wisten de drankjes al te vinden.
Ik zag dat Rob al flink bezig was om foto’s te maken. Rob is ondertussen wel onze vaste “Take It Easy” fotograaf te noemen. Jerney heeft ook wat plaatjes geschoten en af en toe nam Kimberley haar taak over.

De tuindeuren werden open gezet, zodat de rokers buiten even konden bijkomen met een peukie. Marcel en ik spraken onze gasten toe en wensten alle aanwezigen een hele fijne avond toe.
Het feestgeweld barstte los!

20.30 uur was het de beurt aan Conny Lee. Marcel kondigde haar aan en Conny Lee bedankte dat zij bij ons feest mocht optreden. Ze stelde zichzelf en haar technicus Jan voor aan het publiek. Conny Lee had een geweldig optreden gegeven en de dansvloer stond constant vol met dansers. Zij heeft tijdens haar optreden zelfs enkele dansen meegedanst. Voor een paar dansen hadden we nog wel flink moeten trainen de afgelopen weken. Maar hoofdzakelijk zong Conny Lee veel favoriete dansen zoals onder andere de “Mexi-Fest”, waar mijn moeder weer heel erg blij mee was… Toppie!

Dj Marcel nam om 21.00 uur het stokje over van Conny Lee. Er werd opnieuw weer lekker gedanst, gedronken, gebabbeld en tussendoor werden er lekkere hapjes rond gedeeld. Er was leuk contact onderling tussen de dansers van “Take It Easy” en “Hansjes Line Dancers”. Voor het eerst stonden deze dansers zij aan zij op de dansvloer.

Samen met Rita maakten wij duidelijk wanneer er een brug in de dans kwam. Dan ging het welbekende “vingertje” omhoog… (‘Heb ik van Gerda”, zegt Rita dan… Dat is bij de meeste dansers wel bekend…hihi)

Ik zag dat Hansje en Conny van “Hansjes Line Dancers” een grote steun waren voor veel van de dansers. Altijd handig met veel voorbeeldvoetjes op de dansvloer..  😉

Conny Lee trad weer op van 21.30 tot 22.00 uur. Ze heeft het mooi afgesloten met de Vriendschaps-Freeze, waarbij ze zelf ook tussen de dansers mee danste. Na een daverend applaus voor Conny Lee hebben wij haar hartelijk bedankt voor haar geweldige optreden.

Hierna nam Dj Marcel het weer over. Bijna vergaten we de loterij. Gelukkig nog redelijk op tijd volgens het programma… Ik riep de nummers naar Marcel die ze vervolgens opnoemde door de microfoon. Jerney en Delano renden van de ene kant naar de andere kant van de zaal om de prijsjes aan de winnaars te geven.

Geheel onverwacht werden Marcel en ik door Marijke en Joke toegesproken en we kregen een cadeau aangereikt uit naam van de gehele “Take It Easy”-clan… (zoals Joke dat altijd zo leuk zegt 😀 )

Marijke las een gedicht voor dat zo mooi door Joke was geschreven. Wij waren diep ontroerd door deze warme lieve woorden en mooie cadeau. Joke is zeer creatief bezig geweest. Een werkje waar behoorlijk wat tijd en frustratie in heeft gezeten  😯  Nu begrijpen we waarom zij foto’s van “Take it Easy” wilde hebben  😉  Ze heeft een fotocollage gemaakt met de koppetjes van alle “Take It Easy”dansers. Ook oud-leden. Dat was een bijzondere verrassing voor ons. Ook het door Joke gehaakte buideltje met een waardevolle inhoud die door alle leden van “Take It Easy” is gevuld. Wat hebben we toch een geweldige dansgroep met fantastische lieve mensen. Ons kleine paradijsje op deze heftige aardbol …..

Na dit mooie bijzondere moment was het weer tijd om te feesten. Marcel zette de boel weer op z’n kop om voor de “Virginia County Line” een ander muziekje op te draaien. Opeens galmde Frans Bauer door de speakers met het nummer “Heb Je Even Voor Mij?” Iedereen ging los. Er werd zelfs enthousiast polonaise gelopen. Margriet en Wendy startten de polonaise en al snel sloten velen zich aan. De feest stemming zat er goed in deze avond. De dans “One Step Forward” kreeg een flink Rock ’N Roll tintje met de muziek “Johnny Be Good”. Zelfs de man van Ankie kon het niet laten en verleidde zijn vrouw van een line dance naar een Rock ’N Roll momentje… 😎

23.00 uur. De avond was helaas ten einde. We bedankten iedereen voor hun komst en dat we met z’n allen een geweldige avond hebben beleefd. Daarna begonnen we meteen al met het opruimen van de zaal en Conny Lee en Jan pakten hun spullen in. Het was leuk dat ze de hele avond bij ons zijn gebleven en Conny Lee ook een aantal dansen heeft mee gedanst.

Vol trots en warmte heb ik mij met de vele complimenten en lieve woorden van alle gasten laten overweldigen. Ze hebben een heerlijke avond gehad en genoten van alles. Het optreden van Conny Lee was het hoogtepunt van de avond. Veel van onze dansers hebben zulke dansfeesten nog nooit meegemaakt en er kwam dus best veel op ze af. Ik kreeg nog enkele voorstellen dat dit wel vaker georganiseerd mag worden…. Dat is een heel aantrekkelijk idee…. Wat denken jullie…????

Marcel en ik willen iedereen bedanken voor deze gezellige geweldige dansavond.

Wij danken zangeres Conny Lee en Jan voor een spectaculair optreden. Iedereen heeft zichtbaar genoten van haar prachtige stem en de heerlijke dansbare muziek.

Birgit en Nicos hebben de hele avond hun benen uit hun lijf gerend om onze gasten van drank en lekkernij te voorzien. Hun inzicht en ervaring heeft onze feestavond tot een culinair succes gemaakt.

Alle lieve hulp van onze dansers die zich hadden aangemeld als vrijwilligers: Joke, Ans, Corrola, Wil & Rob, Ank, Marijke, Herma & John, Loes, Paula, Conny en Hansje. En natuurlijk onze kinderen Delano en Jerney. Zij hebben de chaos doorstaan en een mooi aangeklede zaal voor ons neergezet. Na afloop hebben deze kanjers de boel ook weer opgeruimd en schoon gemaakt.

Rob wordt ontzettend bedankt dat hij de mooiste momenten van deze fantastische avond heeft weten vast te leggen op zoveel foto’s en filmpjes. Ook Conny Lee heeft ons een heleboel mooie herinneringen op foto’s toegezonden.

Gerda wordt bedankt voor het maken van de mooie sierkaarsen als cadeaus voor de vrijwilligers.
Joke en Marijke die uit naam van alle dansers van “Take It Easy” ons enorm in de watten hebben gelegd.

Hartelijk bedankt voor alle bloemen, kaarten en cadeaus. Jullie hebben ons enorm verwend…

Door bepaalde omstandigheden konden helaas enkele dansers niet aanwezig zijn op ons feest en zij hadden er zo graag bij willen zijn. Wij hebben deze mensen helaas moeten missen. Speciale vermelding voor ons erelid Chester en lieve vriendin Sacha.

Dank jullie allemaal!!!

Heel veel liefs van een zeer dankbare Marcel & Georgia