Week 24, Take It Easy

Dinsdag, 13 juni
Het was wel effe wennen in een andere zaal. De Maartenzaal werd vanavond door het Alzheimer Café gebruikt in verband met een toneelstuk dat werd opgevoerd, dus hebben we geruild van locatie. Als dank hiervoor hebben we zelfs een vlaai gekregen om uit te delen aan onze dansers voor het ongemak. Maar zo hebben wij het echt niet ervaren. Het toneelstuk scheen achteraf erg goed en aangrijpend te zijn geweest. Het was ook erg druk bij de voorstelling, dus een waar succes!.

Het restaurant “La Jaquette” is een mooie grote ruimte, maar de tegels zijn wel flink wat gladder dan de houten vloer in de Maartenzaal. Toch hebben we lekker kunnen dansen.

We hebben weer een nieuwe aanwinst met duidelijk veel Line-Dance ervaring 😉 Ik heb wat dansjes extra uitgelegd en zoals beloofd de dans “My Gypsy Queen” uitgelest. Er waren vanavond weinig dansers van het tweede uur, dus hebben we veel moeilijke dansen achterwege gelaten.

Omdat het na 21.00 uur al snel rustiger werd hebben Kees en ik de dans “Bare Essentials” weer kunnen oppakken. Toch een hele leuke dans!

Woensdag, 14 juni
Deze avond verliep ook heel anders dan verwacht. Ik was klaar met het aan de kant zetten van de stoelen in de zaal en ging de koffie halen. In de hal liep een man met een flink bebloede hand. Ik heb hem in het restaurant in een stoel gezet en met de EHBO-koffer van de receptie de wond weten te verbinden. Omdat de man zowel slechtziend en slechthorend is heeft Marcel hem toch maar naar de EHBO-post in het Bronovo ziekenhuis gebracht. Daardoor verliep de dansavond iets anders. Ik heb zelf de muziek verzorgd en heb aardig wat dansjes uitgelest en herhaald. In verband met vakantie en andere omstandigheden waren er minder dansers, maar we hebben ons flink vermaakt 😉

Ook in deze les heb ik “My Gypsy Queen” uitgelest. Daarna heb ik ook nog de “Bicycle Waltz” en “My Pretty Belinda” uitgelest. Kwam spontaan in me op en de dansers waren enthousiast.
Het is nu wel algemeen bekend dat ik een hekel heb aan de dans “The Music Man”, maar ik heb hem toch heel even meegedaan 😉 Ach, iedereen heeft z’n favoriete en minder favoriete dansen, toch? Zo blijft “Missing” voor velen een draaitol, waarin men alle kanten op gaat, maar is Patricia’s favoriet 😀

Later op de avond kwam Marcel terug en nam zijn plekje aan de muziektafel weer in. De man was opnieuw, maar nu op een professionele manier verbonden en Marcel heeft hem ook weer thuis gebracht.

Er zijn helaas geen foto’s gemaakt vandaag, maar ik heb wel een leuk filmpje weten te maken van een verrassende actie van Marcel. Ga zelf maar kijken… 😉

Groetjes, Marcel & Georgia

Onderstaand de dansen van deze week:
All smiles tonight
Blue rose is
My Gypsy Queen
Jim Reeves waltz
Uno mas
Single waltz
Reggae cowboy
Where we’ve been
Rio
Come dance with me
Mamma Maria
Black coffee
Bare essentials
Something in the water
Coastin’
My new life
In dreams
Ah Si!
One step forward
Lord help me
Just another woman
The Music Man
Bicycle Waltz
My Pretty Belinda
Cowboy cool
Manana ce va
Bring on the good times
Isn’t enough’
Missing
You’re gonna miss me
Nancy Mulligan
Heart of an angel
Mamita