Week 1

Dinsdag 3 januari

Weer een jaartje erbij. 2017… Take It Easy is in 2007 opgericht… Dus over enkele maanden vieren we ons 10-jarig bestaan natuurlijk met een knallend feest en alle leden!

Vandaag heb ik de dans ‘Lord, help me’ uitgelest op verzoek van enkele leden. Ook nog wat dansen herhaald die de afgelopen weken zijn uitgelest.

Marcel en ik hebben weer even een kleine vergadering ingelast. Take It Easy groeit en daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Toch brengt dit ook wat verwarring en helaas ook wat ontevredenheid met zich mee. Marcel en ik hebben veel nagedacht en gepraat met enkele dansers. Wij willen dat iedereen met evenveel plezier aan de danslessen kan meedoen. Dat kost wel wat moeite en energie, maar dat hebben wij er graag voor over.
Vandaag hebben wij de aanwezige dansers gevraagd een keuze te maken tussen twee mogelijke opties. Optie 1 is om beide dansavondenn in twee blokken te verdelen. Een blok met makkelijke dansen en een blok met moeilijkere dansen. Dan zouden beide dansgroepen dus hetzelfde worden.
Optie 2 is om de dansers in te delen in de dansgroep waar zij dansen kunnen doen die voor hun wenselijk zijn. Dan moet er helaas wel geschoven worden met dansers van de ene avond naar de andere. Dat is voor velen helaas niet te doen. Optie 1 is unaniem gekozen door alle aanwezigen en iedereen voelde zich daar ook prettig bij.
Morgen vragen wij dit ook aan de andere groep.

Verder hebben wij weer fijn gedanst en gebabbeld en elkaar natuurlijk de beste wensen toegewenst voor het nieuwe jaar…

Woensdag 4 januari

Geen nieuwe dansen vandaag. Wel het een en ander herhaald van laatst uitgeleste dansen.

Gelukkig was Herman er ook weer. Na een tijdje geen dansen te hebben gedaan, is hij het absoluut niet verleerd. Toppie, Herman!

Ook bij deze groep hebben we een kleine vergadering gehouden en de uitslag was als verwacht hetzelfde als de vorige avond. Marcel en ik zullen de voorbereidingen treffen en binnenkort alles kenbaar maken.

Inmiddels hebben wij onze dansers al via de mail laten weten hoe de veranderingen eruit gaan zien. Wij wachten nog even af op antwoorden en eventuele opmerkingen voordat dit definitief zal worden gepubliceerd.
Met de verandering zal er mogelijk ook ruimte komen voor beginnerslessen.

Ook na de vergadering hebben we lekker gedanst en genoten van alle gezelligheid.

Hartelijke groeten,

Marcel & Georgia

Dansen van deze week:
Ah si!
Blue rose is
Calm after the storm
Saloon scissor stomp
Single waltz
Lord help me!
Just another woman
Virginia county line
Happy, happy, happy
Mucara walk
In dreams
Manana ce va
My new life
Something in the water
Footloose
One step forward
Caballero
Freeze
Texas waltz
Black coffee
Closer
Mexi-fest
Invisible
Trail
A country high
No mercy
Heart of an angel
Sadie’s dress
Some girls will
Rosa del mar
You’re gonna miss me
Bring on the good times
Shattered dreams