Week 5, Dinsdag 2 februari 2016

Mededeling
Vanaf dinsdag 9 februari willen wij van 18.30 tot 19.15 uur starten met een Workshop Beginnende Line-Dansers. Zo willen wij puur de grondbeginselen van het Line-Dance rustig uitleggen en korte dansen uitlessen.
Dit zal over een periode van minimaal 6 weken worden gegeven. Geïnteresseerden buiten ‘Take It Easy’ kunnen zich natuurlijk bij ons aansluiten voor deze workshop. De uiterste aanmeldingsdatum is dan vóór 16 februari.
Vanaf 19.15 uur begint de gewone ‘Take It Easy’-dansles. Dansers van ‘Take It Easy’ kunnen natuurlijk ook meedoen aan deze Workshop. Dansers buiten ‘Take It Easy’ kunnen eventueel ook de gehele dansavond meedansen.
Alle info en locatie staat vermeld op de website onder contactgegevens.

 

Dinsdag
Vanavond hebben we ons weer gewaagd aan een nieuwe dans, althans een nieuwe voor de groep, maar een oudje voor de Line-Dance begrippen. “Achy Breaky Heart”. Onze gezamenlijke dansavonden stimuleren de dansers van de dinsdagavondgroep. Afgelopen woensdagavond op de Vrije Dansavond kwamen verschillende dames verzoekjes bij Marcel en mij aanvragen om uit te lessen. Doordat er ook dansers van andere dansgroepen bij ons over de vloer komen, is er een diversiteit aan dansen, wat onze dansers dan op hun beurt weer enorm aanspreekt.

Ondanks dat het een beginnersdansje is, had ik er wel moeite mee om dit ding uit te lessen. Ik kende hem zelf ook nauwelijks. Maar na veel geploeter lukte het onze dansers en mijzelf deze leuke country dans met veel enthousiasme en inzet eigen te maken.

Linda was pas jarig geweest en deelde eigengemaakte cake uit. Ans had de cakes voor Linda gebakken en wij hebben weer flink gesmuld. In onze dansgroep hebben wij aardig wat geweldige baksters die de heerlijkste lekkernijen voor ons bakken.

Marcel vond het leuk om wat te rommelen met de muziek. Af en toe waren wij aan het dansen met de stemmetjes van Alvin and the Chipmunks op de achtergrond. Dat leverde wal wat lachsalvo’s op… 😉 Kees en Marjo waren niet meer te stoppen en maakten hierdoor allerlei bokkesprongen. Dat noemen we variaties in danstermen… 😀

Weer heerlijk gedanst en op naar de volgende week.

Groetjes van het Take It Easy-Team

2016-02-02 19.36.49 (Medium) 2016-02-02 19.36.55 (Medium) 2016-02-02 19.37.03 (Medium) 2016-02-02 19.37.14 (Medium) 2016-02-02 19.37.57 (Medium) 2016-02-02 19.38.01 (Medium)

De volgende dansen zijn vanavond gedaan:
Bandidos
Virginia County Line
Canadian Stomp
Achy Breaky Heart
The Bomp
Uno Mas
All Smiles Tonight
Blue Rose Is
Where We’ve Been
Mucara Walk
Don’t Look Good Naked
Texas Waltz
Lord Help Me
Blue Crying Eyes
Just Another Woman
Coastin’
Indian Summer
Love And Happiness