Demo & Workshop in Via Verdi

Zaterdagavond 1 augustus hebben wij een demo en een workshop gegeven bij een straatfeest aan de Via Verdi in Voorburg. Het verzoek kwam van de pastor van de Kerkzaal van het verzorgingshuis waar wij dansen. Het zou een feest worden met het thema Country & Western en daar hoort natuurlijk een Line-Dance groep bij.

Omdat het precies in de vakantieperiode valt en in deze tijd ook veel festivals gepland staan, hebben we toch een leuke groep dansers bij elkaar gevonden en een leuke show weggegeven. Via Verdi is gebouwd op de tunnel en grenst aan het kleine stukje bos bij Leidsenhage. Ondanks alle verkeer in de buurt kun je hier wel genieten van de rust en het kleine stukje prachtige natuur. Er liepen zelfs een heleboel konijntjes rond te dartelen in het veld tussen de bomen.

We wilden eigenlijk alleen een workshop geven, maar het publiek was toch heel anders dan op het Maris College. De mensen waren erg enthousiast over de demo, maar om nu zelf in de rij te gaan staan voor een dansje… daar werd niet iedereen helemaal wild van. Gelukkig waren er een aantal mensen en ook 2 kleine meisjes, die de uitdaging aan durfden. Met onze eigen dansers als voorbeeld werden de eerste stappen snel gezet. Dit kleine groepje bewoners heeft enorm hun best gedaan en ze hadden de dans aardig in de voeten. Een van de kleine meisjes bleef met ons mee dansen en dat gaf mij weer de kriebels om een kindergroep op te richten…

 

 

Ik had wel een aangepaste versie gemaakt op onze ‘beroemde’ Battle-dans. Een dansje van 16 tellen leek mij wel gepast en dat viel ook goed in de smaak. Toen de muziek op eigen snelheid werd gedraaid vielen er helaas wel wat mensen af. Toch waren er nog 4 moedige dames over die samen met de “Take It Easy’-dansers de ‘Battle’ aan durfden te gaan. Er werden 2 groepen gemaakt en de Battle begon. Ze waren geweldig en ze kregen een daverend applaus. Het was echt niet uit te maken wie de beste was en we hebben het maar zo gelaten. Ondanks dat er weinig animo was vanuit de bewoners voor de workshop waren zij wel enthousiast met het aanmoedigen en we hebben daarom nog wat extra dansjes opgevoerd.

 

 

2015-08-01 20.09.31 (Large)We hebben erg gelachen en lekker gedanst. Kees kon het weer niet laten en heeft nu een prijs op zijn hoofd…

 

Weer een heerlijk geslaagde avond met onze geweldige en trouwe groep dansers. Hartelijk bedankt voor jullie enorme inzet!

Een zeer tevreden Georgia en Marcel  xx