Workshop bij het Maris College te Den Haag

Een tijdje geleden zijn wij benaderd via onze website door de zorgcoördinator van het Maris College. Er wordt een nieuwe locatie toegevoegd aan deze school, waardoor een groep collega docenten op die nieuwe locatie wordt geplaatst. Hiervoor hebben zij een afscheidsfeest georganiseerd met als thema Country & Western. Zo’n feest is natuurlijk niet compleet zonder een leuke Country Line-Dance workshop.

Wij hebben een heel leuk gesprek gevoerd met coördinator Marijke. Tijdens dit gesprek kwam het idee naar voren om een ‘Battle’ tussen de 2 groepen docenten te laten uitvoeren. Dat was voor ons een hele uitdaging en wij zijn thuis gelijk begonnen met de choreografie van een ware ‘Battle’-dans. Ondanks ons enthousiasme was het een hele kluif om zoiets echt voor elkaar te krijgen. Volgens Marijke had deze groep mensen totaal geen ervaring met Country Line-Dance. Het ging om een groep van ongeveer 50 á 60 man in de leeftijden van 25 tot 63. Tja, ga daar maar eens aan staan 😉 .
Na het fabriceren van vele korte dansjes van 16 tellen zijn Linda en ik toch overgestapt op een dansje van 32 tellen. Door veel herhalingen in die 32 tellen te plaatsen is het toch meer een uitdaging voor deze gloednieuwe dansers. Om er zeker van te zijn dat deze dans geschikt zou zijn, hebben wij dit uitgetest op onze eigen dansgroepen. De ‘Take It Easy’-dansers van de dinsdagavond waren onze eerste testers. Dit was een soort eerste generale repetitie. Deze test was inderdaad van belang, want zowel de muziek als de laatste 8 telen van de dans bleken niet door de zware ‘Take It Easy’-keuring te komen. Voor de ‘Don’t Take It Easy’-dansers op woensdagavond hebben wij snel enkele wijzigingen doorgevoerd. Het resultaat van deze tweede generale repetitie was verbluffend en zowel de dans als de muziek waren volledig naar onze tevredenheid.
Op naar de ultieme uitdaging…. 😉

Vrijdag 19 juni, de première van onze eerste ‘Battle Workshop’… Voor ons is dit een enorme uitdaging die wij wel uitvoerig op onze website willen neerzetten! Daar horen uiteraard ook leuke foto’s bij. Onze goede vriendin Grietje heeft deze avond voor ons vastgelegd op de gevoelige digitale plaat en dat heeft ze grandioos gedaan.
Wij kwamen iets te vroeg aan en werden verzocht even een kopje koffie te drinken in de lerarenkamer op de eerste etage. Het is een groot en indrukwekkend prachtig oud gebouw en het was even zoeken naar de lerarenkamer.
Om 21.00 uur zouden wij eigenlijk beginnen, maar de quiz liep wat uit. Wij hebben daar nog een stuk van meegemaakt, wat erg leuk was. Het was een kennisquiz van ‘Hoe goed ken jij je collega’s’. Deze quiz en later onze workshop werden gehouden in de theaterzaal van de school.
Om 21.45 uur was het zover. Het was leuk te zien dat er echte cowboys en cowgirls onder de docenten zaten, gekleed naar het thema. We hadden helaas wel een probleempje met het aansluiten van onze headset aan de aanwezige apparatuur van de school. Ik moest daardoor in eerste instantie op eigen kracht zonder microfoon de dans gaan uitlessen. Marcel zag al gauw in dat dit niet ging werken. De docenten hadden aan het begin van de avond genoten van een barbecue en heerlijke alcoholische versnaperingen. Dat maakt een mens gelukkig en vooral zeer uitbundig. Daar kon mijn stemmetje niet tegenop en Marcel kwam als een reddende engel met de microfoon van onze eigen mobiele installatie aan. Dat hielp en na een hele korte introductie en uitleg werd de dans door Linda en mij uitgelest. De docenten waren erg enthousiast en pakten de dans heel snel op. De langzame muziek was duidelijk geen uitdaging voor deze enthousiastelingen. We splitsten de groep in twee groepen van ieder zes dansers en de ‘Battle’ werd direct op de snelle muziek gestreden. Tja, en dat is best verwarrend, maar ook hier stonden wij te kijken van de prestaties van alle dansers. Ze kregen er geen genoeg van. Uiteindelijk wilden zij zelf nog een ‘Battle’ van twee tegen twee. Het waren uiteindelijk de twee dames met danservaring die met de oorkonde van ‘De Beste Line-Dancers groep’ aan de haal gingen. De oorkonde van ‘De één na Beste Line-Dancers groep’ ging naar een cowboy en cowgirl die ook een geweldige prestatie hebben weten af te leveren.
De gehele groep wilde toch de dans nog even doen met z’n allen. Het was een waar feest op de dansvloer. Marcel zette nog even de muziek op van ‘Clickety Clack’, waar direct in allerlei variaties door velen op werd gedanst. Vooral één jongeman viel daarmee erg op door zijn leuke dansstijl.  Omdat tijdens de quiz een vraag werd gesteld waarin iets werd gevraagd over Ierland, leek het Marcel wel leuk om de dans Coastin’ op te zetten. Enkele docenten probeerden met Linda en mij mee te dansen en dat ging ook weer hartstikke goed. Maar helaas was het tijd om te stoppen. Wij hebben heerlijk genoten van deze onvergetelijke avond en volgens mij was het voor de docenten ook een zeer geslaagde avond.

Met dank aan alle mensen die deze avond tot een succes wisten te maken.

Het Maris College

  • Marijke (organisatie)
  • Docenten Maris College (dansers)

Don’t Take It Easy

  • dansers (proefkonijnen)

Take It Easy

  • dansers (proefkonijnen)
  • Marcel (geluid) Linda & Georgia (instructeurs, choreografie)
  • Grietje, fotografie