Week 9

Dinsdag 1 maart
Strakke planning en zeer gecontroleerde les. Wat klinkt dat streng en zo erg was het nu ook weer niet 😉 Het ging gewoon lekker!

Eerst lekker de spiertjes opgewarmd met wat lekkere dansjes onder begeleiding van Linda. Na de pauze heb ik “Radio Rock” uitgelest. Eentje uit de ‘Oude Doos’, maar heerlijk om te dansen en mooie muziek van Alan Jackson. Er zitten wat moeilijke stukjes in, maar na veel oefenen was het voor de meesten goed te behappen…

“Achy breaky heart” hebben we ook nog even herhaald. Dit is zeker geen makkelijk dansje, ondanks dat het een oud beginners dansje is. De meeste dansers haken dan ook af. Jammer, maar we hebben nog genoeg keus, toch?

Woensdag 2 maart
Er hing deze avond een donderwolkje boven de les. De planning liep volledig in de soep. Jan heeft ons gered met heerlijke slagroomsoesjes en mandarijnen, omdat hij gisteren jarig was. Daarna heeft Jan ons ook nog getrakteerd op een zeer mooie dans die hij enige tijd geleden zelf heeft geschreven. “Faithful to you memory”. Jan heeft ons de dans geleerd en het is een prachtige dans. Ondanks de 64 tellen, vond ik hem best meevallen. Dat was ook te zien aan de groep. Het ging echt lekker. Toppie, bedankt Jan!

Ik vind “One more chance” een hele leuke dans, maar het uitlessen van deze dans wil mij maar niet lukken. Toch nog maar even goed oefenen, Georgia!

Kimberley heeft haar favoriete dansje L.O.V.E. aangekondigd en gedanst. De laatste weken kon zij door een blessure niet mee dansen en heeft zij Marcel geassisteerd met de muziek.

De laatste tijd zijn we toch wel wat aan het rommelen met de lessen. Positief bedoeld, hoor! Het is alleen best een gepuzzel om het iedereen naar de zin te kunnen maken. De “Don’t Take It Easy”-groep is een echte gevorderde groep geworden. Dat blijkt uit de moeilijkheid van de dansen en het tempo van uitlessen. Daarom zouden wij het laatste uur van deze les meer aandacht willen besteden aan dansen van “The Wild Bunch”-groep. De Catalaanse dansen zijn best heftig en eenmaal in de maand dansen is niet voldoende om deze dansen echt in je koppie te stampen…
De beginnersdansen die aan het begin van de avond worden gedraaid, zullen verdwijnen. Alleen twee tot drie dansen voor Herman zullen wij nog blijven doen. Vanaf volgende week gaat dit proefproces van start.

Tot volgende week!

Hartelijke groeten van het Take It Easy Team!

Onderstaand de dansen van deze week:
Dinsdagavond                         Woensdagavond
Freeze                                        All smiles tonight
Texas waltz                               Sugar and pie
Canadian stomp                      Texas waltz
Where we’ve been                   One step forward
Don’t look good naked           Telepathy
Saloon scissor stomp             One more chance
Sugar and pie                          Big blue tree
Bandidos                                  Faithful to your memory
Radio Rock                           I’m coming home
Virginia county line               Breakin’ it
Uno mas                                  Derailed
Achy breaky heart                 Blue moon shuffle
Coastin’                                   Coastin’
Mamita                                    Heart of an angel
Hear my song                         Moonlight madness
In and out                               Ruc’s dreams
Just another woman             Trail
All smiles tonight                  Corn don’t grow
Where we’ve been
Lord help me
Mucara walk
Makita
L.O.V.E.
Bittersweet memory
Flying high
Back to front
They call me the breeze
Down at the station
Tush push
The Bomp
Stay
Jägermeister
Mountain man
Open heart cowboy
Doctor, doctor
Travelling Chicago fourstep