Week 8, Take It Easy

Dinsdag, 21 februari
Vanavond heb ik ook in deze groep de dans COME DANCE WITH ME uitgelest. Weer een dansje van Hansje en deze dans is ook al vorige week op de woensdagavond uitgelest. Zo krijgen we een beetje een eenheid van alle groepen bij elkaar. Natuurlijk doen we dit met een doel. Nog even en dan wordt Take It Easy’s 10-jarig bestaan gevierd en dan is het leuk als alle dansers met elkaar op de dansvloer kunnen staan. Ook met Hansjes Line Dancers!

Kimberley en Margriet hadden Joy weer meegenomen en die had wel interesse in een dansje op de dansvloer… 😀 Ze stoof de dansvloer op, maar een danscarrière zit er voorlopig nog niet in… 😉

De tweede groep heeft ISN’T ENOUGH in de herhaling gekregen en dat ging geweldig. Het is zeker geen makkelijke dans, maar wel een mooie.

De laatste tijd heb ik aardig wat nieuwe dansen uitgelest, dat ik de boel gewoon door elkaar ging halen. Gelukkig waren de dansers wakker en hebben mij uit dromenland gehaald. MISSING en LEFT IN THE DARK zijn toch wel heel verschillende dansjes…oops…

Kimberley, Margriet en ik hebben als laatste nog de dansen FOOTLOOSE en WE ONLY LIVE ONCE gedaan.

Woensdag, 22 februari
In de beginnersgroep had onze nieuwe Ria vandaag privéles. Ze pakt de dansen snel op en deed zelfs mee aan de gevorderde dansen later op de avond.

Alle laatst uitgeleste dansen hebben we herhaald, dus even geen nieuwe dansen.

Marjo kwam wat later op deze avond mee dansen, omdat ik had beloofd een Catalaanse dans uit te lessen. START AGAIN is op zich geen hele moeilijke dans, maar de snelheid maakte het er niet makkelijker op… 😉 De dansers hebben zich uit de naad gewerkt, maar het resultaat was wel doeltreffend!

Marcel had even wat luister muziek opgezet om even gezamenlijk een kopje koffie te kunnen drinken. De muziek van de dans MISSISSIPPI TONIGHT stond op. Betty herkende het al bij de eerste tonen en stond meteen op de dansvloer. Ze kende hem zelfs nog! Mooie dans, zeker weten.
Toen rees het idee naar boven om ook af en toe eens van die mooie oude dansen uit de kast te halen en uit te lessen. Toch doen we dat af en toe al. Ik denk dat deze dans zeker in de komende periode een rol gaat spelen in onze lessen. Al moet ik wel weer even mijzelf de dans weer eigen maken… 😉

Groetjes, Marcel & Georgia

Onderstaand de dansen van deze week:
Ah si!
Come dance with me
Reggae cowboy
Single waltz
Memory cha cha
In dreams
Canadian stomp
Mamita
Left in the dark
Something in the water
One step forward
Uno mas
Lord help me
Flobie slide
Black coffee
All smiles tonight
Where we’ve been
Bring on the good times
Isn’t enough
Missing
Closer
Trail
We only live once
Footloose
Freeze
Virginia County Line
Texas waltz
Honky Tonk Angel
Happy, happy, happy
Start again
Isn’t enough
Shattered dreams
You’re the one that I want
You’re gonna miss me