Week 7, dinsdag 16 februari 2016

Als eerst even een mededeling voor onze dansers: Volgende week is alweer de laatste dansweek van de maand. Dat was ons helemaal ontschoten. Het gaat zo snel voorbij allemaal. Maar goed, dinsdagavond 23 februari is er weer tijd voor de snelle dansen tijdens de les van ‘The Wild Bunch’. Woensdagavond 24 februari is er weer vrij dansen voor ‘Take It Easy’ en ‘Don’t Take It Easy’!

Wij zijn gestopt met de workshop voor beginners, omdat er helaas te weinig animo voor is. Maar niet getreurd, mocht er in de toekomst nog behoefte zijn voor een speciale beginnerscursus, kunnen wij die zo weer opstarten.
Wel mochten wij weer twee dames in de groep verwelkomen die even kwamen kijken en wat wilden mee dansen. Ze gingen als een speer en hebben de hele avond op de dansvloer gestaan. Deze dames hadden al wel enige danservaring en zullen spoedig kunnen doorstromen naar de Don’t Take It Easy-groep.

De planning die Linda en ik hebben gemaakt is goed bevallen. Om en om nemen wij ieder een tijdblok voor onze rekening. Hierdoor kan ik een stapje terug doen en het is wel fijn om ook af en toe even een babbeltje te kunnen maken met de dansers. Ik ben Linda daardoor uiterst dankbaar 😉

Vanavond kwam er een dame uit de Mantel met haar begeleidster een kijkje bij ons nemen. De begeleidster is een vrijwilligster van de mantel en had mij al eerder gezegd dat mevrouw het zo leuk zou vinden als ze eens kon komen kijken naar het dansen. Heel leuk, want de dame die in de Mantel woont komt oorspronkelijk uit Dordrecht. Ik zag Marcel daarom steeds heen en weer rennen van de draaitafel naar de dame uit Dordt 😀

Vanavond hebben wij weer de laatste nieuwe dansen herhaald zoals ‘The Bomp’ en ‘Achy Breaky Heart’.

Helaas hebben wij geen foto’s van deze les.

De groetjes van het Take It Easy-team

Onderstaand de dansen die wij vanavond hebben gedaan:
Virginia county line
Open book
Canadian stomp
Coastin’
Single waltz
The bomp
Achy breaky heart
Saloon scissor stomp
Mamita
Ticket to the blues
All smiles tonight
Don’t look good naked
Where we’ve been
Texas waltz