Week 44, Dinsdag 27 oktober 2015

The Wild Bunch avond was weer een knaller. Helaas hebben we wat dansers gemist op deze wervelende avond, maar werden we wel verrast door Margriet en Kimberly die de uitdaging van deze spettende Catalaanse dansen graag aan gingen.

Al snel hadden we verhitte dansers op de vloer die met recht behoefte hadden aan een pauze af en toe met wat afkoelende dranken. Wat wil je als Jan een dans uitlest van 176 tellen…hihi. Eerst voorzichtig was protesten, zo’n lange dans en dan nog wel met de vlugge en heftige Catalaanse sprongen en stampen…? Maar uiteindelijk lieten we ons niet afschrikken door zo’n onnozel nummertje en gingen aan de slag. Uiteindelijk viel het wel mee. We pakten het allemaal best snel op. Natuurlijk moet er wel regelmatig geoefend worden, want dat is standaard bij de Catalaanse dansen. Maar het is gewoon zo kicken om te doen!

Om het vuurtje nog wat meer op te stoken heb ik ook een dans uitgelest. De Hallelujah. Een oudere dans van Adriano Castagnoli, maar deze stond al een tijdje in de planning. Juist deze dans viel wel een beetje tegen, want door de aparte sprongen en combinaties van passen in een wervelwind van snelheid ben je er gauw uit. Ook deze dans vergt regelmatige herhaling van uitlessen en dansen. Maar dan heb je ook wel wat 😉

Ondanks ons harde werken van bloed, zweet en tranen… hebben we natuurlijk ook veel lol gehad op de dansvloer. Jan heeft deze lange dans ‘Anything You Want’ zelf op sheet gezet, want die was op internet nergens te vinden. Dat is een behoorlijk tijdrovend werkje geweest. Marcel heeft een speciale Wild Bunch-groep in WhatsApp aangemaakt en daar wordt veel gebruik van gemaakt.

Groetjes, Het Take It Easy-team!

2 3 4 5 6 7 1

De volgende dansen hebben wij vanavond gedanst:
Hallelujah (In my heart)
Jägermeister
Anything You Want
Girls Gone Wild
Open Heart Cowboy
Gone To Kentucky
Ruc’’s Dream
Wham Bam
Mountain Man
Bittersweet Memory
Hallelujah
Lila Flamenco