Week 4 en 5, Hansjes Line Dancers (Dinsdag)

Dinsdag, 23 januari

Vandaag heb ik de dans ‘You are no angel’ uitgelest voor deze groep. Bij de vrijdaggroep doen we hem al regelmatig en is de dans erg populair. Vooral de muziek spreekt erg aan.

De meiden zijn al aardig thuis op internet en zoeken vaak dansen op. Ik krijg dan de verzoekjes onder mijn neus geschoven en bekijk of ik ze kan gaan uitlessen. Ik vind het erg leuk dat de meiden zo enthousiast zijn en zelf op onderzoek gaan 😉
Zo heb ik met een paar dames de Cruisin’ uitgeprobeerd. Een oud dansje die ik zelf niet kende, maar gemakkelijk te leren is. Helaas had ik niet de juiste muziek. Ik merk dat dit vaker voorkomt. Verschillende dansclubs zoeken alternatieve muziek bij dansen als ze het originele nummer niet leuk vinden. Ik ga dus flink zoeken… hihi

Dinsdag 30 januari

Vorige week had ik in de groep gegooid of de meiden het leuk zouden vinden om eens in de maand een verzoekjes middag in te lassen. Dat doen we bij ‘Take It Easy’ ook iedere laatste lesavond van de maand. Eigenlijk gebeurt dat bij bijna alle andere dansclubs… Daar hadden ze wel zin in. Ondanks dat enkele dames moeite hebben met het onthouden van de titels ben ik al flink bedolven onder de verzoekdansen 😀

Een tijdje geleden kwam de dans ‘Reggae Cowboy’ ter sprake, maar de originele muziek was hen niet bekend. Ze deden de dans op de muziek ‘The Wanderer’ van Status Quo. Dat was weer een toppertje die zelfs tot twee keer toe is gedanst!

Groetjes Georgia

Onderstaand de dansen van deze weken:
Freeze
You are no angel (verzoek)
Bicycle waltz (verzoek)
Blue night cha
Calm after the storm
Come dance with me
Legends
Jim Reeves waltz (verzoek)
Lonely Drum (verzoek)
Just call me lonesome
Manana se va
Open book
She’s not yours (verzoek)
Reggae Cowboy (verzoek)
Hello Dolly (verzoek)
Cruisin’ (verzoek)
Por ti sere (verzoek)
Texas waltz
Don’t look good naked (verzoek)
Enchantment (verzoek)
Mamita (verzoek)
Zorba (verzoek)
DN waltz (verzoek)