Week 38, Take It Easy

Dinsdag, 19 september
De drukke tijden zijn aangebroken. We moeten een aantal dansen herhalen en uitlessen voor het feest eind oktober. Dat is flink zwoegen voor de dansers… 😉

We mochten vandaag twee nieuwe dames verwelkomen die benieuwd waren naar onze dansclub. Vorige week was het feest bij het Alzheimer café. Toen heeft meneer Van As, een bewoner van de Mantel, de sterren van de hemel gedanst. Sacha heeft hem toen verteld over onze dansclub en zijn interesse was groot. Al heeft hij deze avond niet mee gedanst, hij heeft het enorm naar zijn zin gehad door lekker met de dansers een babbeltje te maken. Volgende week doet hij mee!

Met oog op het optreden van Conny Lee, hebben we het eerste uur de dansen “Bob the B” en “Jailhouse Creole” herhaald. Ook onze clubdans is in de herhaling gegaan en het gaat steeds beter.

In de pauze hebben Marjo, Wendy en ik de dansen “Sofia” en “Sangria” gedanst. De dames kregen een flink applaus voor deze prestatie!

Het tweede uurtje zijn de dansen “Hillbilly Girl” en The Best Part Of The Day” herhaald.

We krijgen leuke reacties op de playlist van Conny Lee en veel dansers zijn erg benieuwd naar deze country zangeres.

Woensdag, 20 september
Ook deze avond is de zweep er flink overheen gegaan 😉 Het ging ook geweldig en we hebben heel veel dansen opgehaald. Naast het herhalen van de dansen die ook dinsdagavond zijn gedaan is de nieuwe dans “Lonely Drum” ook nog even herhaald. Erg leuke dans, trouwens!

Onze clubdans ging hier geweldig! Bij de ‘Virginia County Line” kon Joop het weer niet laten om dwars te liggen, eh, dansen… hihi. Op een gegeven moment raakte iedereen van slag…

In de pauze hadden Sophia, Marja, Gerda en ik het over de dans “Clap, Snap! Een hele leuke moderne dans van 96 tellen. Ik heb spontaan beloofd deze na het feest uit te lessen. (Weet waar ik aan begonnen ben… 😉 )

De ouderdom begint mij ook parten te spelen. Dansen als “Rosa Del Mar” en “A Country High” waren totaal uit mijn geheugen gewist. Het was even zoeken naar de juiste passen… maar we kwamen er op een gegeven moment gelukkig met z’n allen wel uit. Ik moet toch maar weer flink gaan trainen…eh,eh,…

Ik heb “Neon Moon” ook herhaald, omdat ‘ie ook in de playlist van Conny Lee zit. De dinsdaggroep en “Hansjes Line Dancers” zullen deze dans ook leren.

Groetjes, Marcel & Georgia

Onderstaand de dansen van deze week:
Bandidos
Canadian stomp
Blue rose is
Take It Easy
Single waltz
Uno mas
Bob the B
One step forward
Virginia county line
Black coffee
Mamma Maria
Where we’ve been
Jailhouse creole
My new life
Sadie’s dress
Lord help me
Sofia
Sangria
Trail
Ah si!
Open book
Don’t look good naked
Lonely drum
Mucara walk
The best part of the day
Heart of an angel
Hillbilly girl
Corn don’t grow
Nancy Mulligan
Neon moon
Telepathy
A country high
Rosa del Mar
Cowboy Cool
Hearts and Flowers