Week 30, Take It Easy

Dinsdag, 26 juli
Laatste dinsdag dansavond van de maand en tevens de laatste dansavond voor de vakantie. Dat moet toch wel een feestelijk tintje hebben… 😉

Vorige week dinsdag hebben Marjo, Wendy, Marcel en ik nog een ‘evaluatiegesprek’ gehad na de dansles op het bankje voor de ingang van de Mantel. We zitten daar wel vaker nog wat na te babbelen. Wendy kwam met het idee om, naar aanleiding van het dansje ‘Sangria’ lekker het drankje ‘Sangria’ mee te nemen. Marjo zou lekkere eiersalade maken en ik had beloofd gesneden stokbrood of toastjes mee te nemen. De meiden hadden woord gehouden, maar ik was dus de broodjes/toastjes vergeten… Het is gelukkig goed gekomen en we hebben heerlijk gesmuld. Alleen de Sangria had bepaalde uitwerking die een extra dimensie aan de avond gaf… 😎

Hoe later op de avond, hoe vrolijker en uitbundiger er gedanst en gelachen werd. Marjo lag weer in een deuk om de grappige draai van Corrola in de dans ‘Lord Help Me”. Op een gegeven moment zaten er een paar ‘vogeltjes’ te fluiten bij de muziek van een dans, en nu weet ik niet meer welke dans het was… Maar we hielden het niet meer uit van het lachen. Bij ‘My New Life’ gingen dansers met iets teveel Sangria op alle kanten op… Nou, aan lol geen gebrek 😀

Het was een mooie afsluiter van de maand en voor de vakantie met de dinsdaggroep. Allemaal hartelijk bedankt voor de gezelligheid en tjonge, wat zal ik een spijt krijgen van deze vakantie-stop….  😥

Woensdag 27 juli
Na onze wilde avonturen door de ‘Sangria’ bij de dinsdaggroep was er nog voldoende over om ook uit te testen in de woensdaggroep. Met nog wat extra hapjes waren we klaar voor het volgende feestje! Er kwamen veel dansers van The Tennessee Country Dancers en het was een heerlijke vrolijke avond.

Natuurlijk mochten de verzoeken niet ontbreken en stond de dansvloer constant vol. Ik heb alweer wat nieuwe dansen kunnen noteren om uit te lessen voor na de vakantie.

Mijn moedertje heeft de laatste weken ontzettend hard getraind om weer goed te kunnen lopen. Al geruime tijd was haar balans heel slecht en viel ze gauw om. Haar geopereerde knie en heup werden steeds slechter en was ze afhankelijk geworden van haar scootmobiel en rollator. Dansen zat er al helemaal niet meer in en met veel moeite had ze dat geaccepteerd.
Iedereen stond er versteld van dat ze nu zo goed liep. We hebben zelfs samen hand in hand de dans ‘Ah Si!’ kunnen doen. Wat de fysiotherapeut niet voor elkaar kon krijgen, is door haar wilskracht wonder boven wonder enorm geslaagd! Toppie, mammie! (Trots)

We hebben allemaal enorm genoten van de geweldige avond. Ook deze avond was een prachtige afsluiter voor de vakantie. Er breken nu hele zware tijden aan voor ons…. Een maand geen dansen… “Lord, help me!!! Ik ga mij in ieder geval goed voorbereiden voor september. Ook wil ik iedereen bedanken voor alle lieve woorden, gezelligheid en cadeautjes.

Chester
Dinsdag heeft Joke in de groep verteld dat het niet zo goed ging met Chester. Na de val thuis Blijkt dat toch zijn heup is gebroken en is hij in het Ziekenhuis geopereerd. Donderdag heeft Joke nog contact gehad met de vrouw van Chester en het gaat nu veel beter met hem. Dat is geweldig nieuws en daarom laten wij dat via deze weg even aan jullie weten. Iedereen vraagt toch met regelmaat hoe het met Chester gaat. Hij is tenslotte ons erelid en wie kent Chester nu niet…??? 😉  En Chester, als je dit leest, WE MISS YOU ALL!!!!!

Lieve groeten, Marcel & Georgia

Onderstaand de dansen van deze week:
Single waltz
Coastin’
Cumbia
Canadian stomp
Texas waltz
Open book
Reggae cowboy
Don’t look good naked
Rio
Indian summer
Bicycle waltz
Trail
Something in the water
Mucara walk
Sangria
Corn don’t grow
Sadie’s dress
Sofia
Chasing down a good time
Nancy Mulligan
Just another woman
Come dance with me
All smiles tonight
Mamma Maria
Closer
The Music Man
Autumn rose
Irish stew
Shattered dreams
Lord help me
In dreams
Rolling along
Ah-si!
Blue crying eyes
Virgina County Line
Smokey places
Mamita
Love comes around
Where we’ve been
Caballero
My pretty Belinda
Champaign promise
Manana ce va
Shania’s moment
Isn’t enough
Uno mas
Always sunshine and rainbows
My new life
Hear my song
Happy, happy, happy
California blue
Islands in the stream
Back to front
Jim Reeves Waltz
Invisible
Alabama boy
Pretty flower girl
Derailed
If this is goodbye
Turn to me
Ruc’s dreams
L.O.V.E.
Telepathy
Moonlight madness
Mr. Polieman
Amame