Week 3 – TAKE IT EASY

Dinsdag 17 januari

De zaal was weer gevuld met enthousiaste dansers en langzaam aan bouwden we het tempo op. Ik heb vandaag voor de groep een nieuw dansje uitgelest, de FLOBIE SLIDE. Deze had ik laatst bij Hansjes club geleerd en vond ik wel leuk om ook bij de TAKE IT EASY groep uit te lessen. Het is op zich een oud dansje, maar ik vond het erg leuk en probeer op deze manier de twee clubs meer tot elkaar te brengen.

WHERE WE’VE BEEN is en blijft een favoriete dans, maar heeft toch zo zijn moeilijke momentjes. Daarom heb ik deze knooppunten even aangepakt en toen ging het vlekkeloos.

Later op de avond heb ik A COUNTRY HIGH uitgelest. Eigenlijk was het wel wat te laat en de dansers hadden de hele avond al op de dansvloer gestaan. Afgesloten met DANCE AGAIN, waar Marjo zo gek op is, samen met Wendy. Maar er waren er meer aan de kant die dit wel een leuke dans vonden…. Dus volgende week….

Woensdag 18 januari
Voor de beginnersgroep hadden helaas 3 dames afgemeld. Zij komen over twee weken. De dames van vorige week waren er weer en nog een nieuwe dame wilde graag meedoen. De zaal liep al snel vol waardoor er wat onrust in de les kwam. De dansers hadden wat moeite met bepaalde overgangen van passen. Hierop heb ik ingespeeld door deze overgangen extra te oefenen op muziek. Dat hielp goed en gezamenlijk met de andere dansers hebben ze de FREEZE, VIRGINIA COUNTY LINE en AH SI! gedaan. Daarna hebben ze met de rest van de groep mee geprobeerd te dansen, wat heel goed verliep.

Rita was heel vroeg vandaag, maar dat kwam omdat zij John en Lenie had meegenomen. John en Lenie zijn de buren van Rita en zij hebben de uitvaart van mijn vader voortreffelijk verzorgd.

Ook in deze les heb ik de FLOBIE SLIDE uitgelest. Het is een heel eenvoudig dansje, maar de muziek maakt hem erg leuk.

We hebben lekker veel gedanst en ik heb nog het een en ander herhaald.

Tot volgende week! Groetjes van Marcel & Georgia

Onderstaand de dansen van deze week:
Bandidos
Ah si!
Calm after the storm
Left in the dark
All smiles tonight
Canadian stomp
Happy, happy, happy
Where we’ve been
Lord help me
Caballero
In dreams
Flobie Slide
Hear my song
Something in the water
Closer
Coastin’
Bring on the good times
My new life
Trail
A country high
Dance again
Freeze
Virginia county line
You’re gonna miss me
Shattered dreams
Mexi-fest
Moonlight madness
Good at leaving
Rosa del mar
Derailed
Manana ce va
Heart of an angel