Week 23, Take It Easy

Dinsdag, 6 juni 2017
Vandaag heb ik “Cowboy Cool” uitgelest. Dit leek op zich een makkelijk dansje, alleen is het wat snel. Omdat sommige dansers dizzy worden van de vele draaien in de dansen, heb ik daar wat extra aandacht aan gegeven. Dat geldt ook voor deze dans. Helaas viel deze “Koele Cowboy” toch wat tegen qua moeilijkheidsgraad en hebben we er wat meer tijd voor uitgetrokken met het uitlessen.

Voor de tweede groep wilde ik de dans “Gypsy Queen” uitlessen, maar die hebben we door gebrek aan tijd maar opgeschoven naar volgende week.

 

Woensdag, 7 juni 2017
Binnen korte tijd was de zaal flink gevuld met dansers. Ook enkele dansers van Dio’s groep waren er weer bij. “Cowboy Cool” is ook in deze les uitgelest.

Het tweede uur wilde ik “Gypsy Queen” uitlessen. De dansers van Dio’s groep hebben deze dans al geleerd en keken toe aan de kant. Halverwege bleek dat zij een andere dans hebben geleerd op deze muziek. Ze hebben hun “Gypsy Queen” dans aan ons laten zien. Dit is een probleem waar je vaker tegenaan loopt en ik had dit helaas niet voorzien. Onze speurneus Marcel is gelijk in dit probleem gedoken en de dans die de dansers van Dio’s groep hebben voorgedaan heet “My Gypsy Queen”. Deze dans is wel een heeeeel stuk makkelijker dan degene die ik wilde uitlessen. Ik heb hem daarom maar niet verder uitgelest. Marcel heeft inmiddels een poll aangemaakt op de Facebook pagina van Take It Easy. Hier kunnen de dansers aangeven welke van de twee dansen zij het liefst willen leren. Ik kan eventueel ook beide dansen uitlessen. “My Gypsy Queen” voor het eerste uur en “Gypsy Queen” voor het tweede uur….

Marcel loopt af en toe rond om foto’s te maken waar niet iedereen blij mee is omdat zij vinden “niet op foto’s houden”. Marian is er zo één. maar Marcel heeft bewijs geleverd dat Marian met een stralende glimlach het zeer goed doet op de foto!

De planning loopt hier nooit volgens plan. Chaos en veel gezelligheid is regelmatig aanwezig bij ons. Tussendoor heb ik zelfs weer een dansje van Hansjes Line Dancers uitgelest… “Mamma Maria”. Hele herkenbare muziek 😉

Het was weer een verrassende avond met vele uitspattingen 😀

Groetjes, Marcel & Georgia

 

Groetjes, Marcel & Georgia

Onderstaand de dansen van deze week:
Bandidos
Blue rose is
One step forward
Cowboy Cool
Hearts and flowers
Irish stew
Single waltz
Jim Reeves waltz
Open book
Uno mas
Rio
Happy, happy, happy
Bring on the good times
My new life
Isn’t enough
Texas waltz
Closer
Come dance with me
Lord help me
The music man
Virginia county line
L.O.V.E.
Fais do do
Where we’ve been
A country high
You’re gonna miss me
Some girls will
Missing
Shattered dreams
Tennessee waltz surprise
Trail
Mamma Maria
Raggle taggle gypsy o
Heart of an angel
Corn don’t grow
The Bomp
Telepathy
Back to front
Stay all night
Nancy Mulligan

Onderstaand de dansen van deze week:

1 thought on “Week 23, Take It Easy”

  1. Lieve Georgina en Marcel,

    Heel gezellig gedanst bij jullie,kom graag nog eens terug.
    Mag ik een paar foto’s overnemen,op ware grote,leuk voor mijn album

    Groetjes Leny

Comments are closed.