Week 23, Dinsdag 2 juni 2015

1 6

Geen dansavond is hetzelfde, zo ook deze avond. Georgia is er niet, omdat haar gevraagd is voor enkele keren de groep van Dio, The Tennessee Country Dancers, over te nemen. Dio is een paar weken met vakantie en heeft helaas geen back-up zoals wij. Gelukkig zijn de contacten van de dansgroepen onderling goed en helpen wij elkaar als een van de instructeurs door bepaalde omstandigheden geen les kan geven.
Wij van ‘Take It Easy’ hebben het geluk dat wij 2 instructeurs hebben. Dit is de eerste avond dat Linda de groep alleen heeft geleid en dat heeft zij geweldig gedaan met de psychische en muzikale ondersteuning van Marcel… topper!

Linda heeft extra aandacht gegeven aan het maken van kleine passen tijdens het dansen. Veel dansers maken nog wat te grote passen waardoor zij vaak uit balans raken. Door je passen zo klein mogelijk te houden kun je optimaal genieten van het dansen en kun je je passen ook goed afmaken. Zo is er ook wat geoefend met de ‘Kick-Ball-Change”. Maak van de ‘Kick’ een kleine schop in plaats van een karate Kick. Dat maakt het ook veiliger voor je mede dansersgek

De muziek van de dans ‘Don’t Look Good Naked’ geeft altijd weer wat extra lachmomenten in de les. Zeker als je onder de koude douche vandaan komt, hè Marcel, grapt Dorien…topper!

Linda heeft nog wat dansen herhaald. Marcel bekijkt dit altijd van de achterkant vanuit zij DJ-positie. Dan zijn de heupwiegende dansen een extra pretmomentje. Daarop heeft hij gereageerd door het nummer ‘Maak Me Gek’ op te zetten van Gerard Joling. Weer de zaal plat…

Al met al weer een zeer geslaagde avond en Linda is ook geslaagd, met vlag en wimpel! Toppie!!!!!

Groetjes van ons

9 8 7 5 4 3 2

De volgende dansen zijn vandaag gedanst:
Texas Waltz
Blue Rose Is
Don’t Look Good Naked
Heaven With You
Cumbia
Stroll Along Cha Cha
Canadian Stomp
Just Another Woman
Indian Summer
Uno Mas
In Dreams
Coastin’
Open Book
Just a Girl
Virginia County Line
Single Waltz
One Step Forward
Freeze