Week 12, Take It Easy

Dinsdag, 21 maart
Weer een nieuw dansje uit onze Facebook poll “The Music Man”. Ook in deze groep liepen we tegen hetzelfde knooppunt op als met Hansjes Line Dancers. Door dit stuk veel achter elkaar te oefenen hadden de dansers het snel in de benen.
Bij ‘Take It Easy’ werken we met de laptop en kan de muziek langzamer afgespeeld worden. Dat is wel eens handig. Helaas kan dat bij Hansjes Line Dancers niet, omdat ik daar met cd’s muziek draai. Maar de dansers moesten er toch wel aan geloven en na een maal op vertraagde muziek ging het tempo omhoog 😉

Ieder jaar wordt er omstreeks juni/juli een groot Line Dance festival gehouden in Scheveningen op de boulevard en op het Kurhausplein. Dit is een evenement met gratis toegang. Wij kregen bericht dat het dit jaar niet door kon gaan, omdat twee sponsoren zich hebben teruggetrokken. Er is een mogelijkheid om het festival toch door te laten gaan, maar dan zou er een beroep op de dansers gedaan worden. Marcel heeft het bericht op de Nederlandse Line Dance Bond geplaatst en wij hopen natuurlijk dat er veel mensen een klein bedrag willen doneren. Dus hebben wij onze dansers van de dinsdag- en woensdagavond gevraagd of er mensen zijn die mogelijk een klein bedrag willen geven. Nou, ons potje bedraagt € 45,00. Wij zullen dit bedrag direct overmaken aan de organisatie van het festival.
Wij danken onze leden voor hun gulle gift en hopen dat wij de komende zomer volop met elkaar kunnen genieten van dit leuke evenement. Dus schrijf jullie ‘balboekjes’ maar vol met dansen!Maar we hebben deze avond ook nog lekker gedanst en gelachen, natuurlijk.

Woensdag, 22 maart
Het is wat de laatste tijd met mij. Weer vergeten een planning te maken. Maar alles is goed gekomen en we hebben lekker veel gedanst.

Ook in deze groep is ‘The Music Man’ uitgelest en eigenlijk te laat op de avond heb ik spontaan de dans ‘Nancy Mulligan’ uitgelest. Dat is toch wel een pittig dansje en zo aan het einde van de avond, niet zo slim van mij…. Volgende week maar weer in de herhaling en wat eerder op de avond 😉

Groetjes, Marcel & Georgia

Onderstaand de dansen van deze week:
Flobie Slide
Texas waltz
The Music Man
Ah si!
Memory cha cha
Irish Stew
Uno mas’
Mamita
All smiles tonight
Come dance with me
Saloon scissor stomp
Black coffee
Fly like a bird
You’re the one that I want
Lord help me
Dance again
Isn’t enough
Honky Tonk angel
Virginia county line
Just another woman
Where we’ve been
Left in the dark
Some girls will
Moonlight madness
Happy, happy, happy
You’re gonna miss me
Missing
Heart of an angel
Trail
Invisible
Sadie’s dress
Nancy Mulligan