Week 10, Take It Easy

Dinsdag, 7 maart
Het was even flink schrikken toen we de zaal binnen kwamen. Er was deze ochtend een bijeenkomst geweest in de Maartenzaal. Helaas waren ze ‘vergeten’ de boel op te ruimen en konden wij puin ruimen. Gelukkig waren Noor en Kees vroeg en hebben zij ons geholpen met vegen en de stoelen aan de kant te zetten.

We waren gelukkig op tijd weer klaar om met het dansen te beginnen. We hebben ‘Irish Stew’ nog herhaald. Een bewoner, de heer Van Aalst kwam ook een kijkje nemen bij het dansen. Hij heeft zich prima vermaakt en is lang blijven hangen. Hij vond aansluiting bij ons Heren clubje 😉
Annemieke komt als vrijwilligster met vaste regelmaat bij hem op bezoek. Sommige bewoners zijn erg eenzaam en vinden het fijn om eens een praatje of wandeling met iemand te maken. Vrijwilligers doen mooi werk door deze mensen een lichtpuntje in de week te geven 😀

We hebben op deze avond een groepje ‘Wild Girls’. Hoe wilder de dansen, hoe beter 😯

Woensdag, 8 maart
Ook vanavond hadden we bezoek van een nieuwe bewoner uit de aanleunwoningen. Deze meneer heeft ook de hele avond lekker genoten van de muziek en gezelligheid met een bakkie koffie 😉

Joop was er ook weer bij en we hebben twee nieuwe leden in de groep mogen verwelkomen. Chester had een dame meegenomen die enthousiast zonder enige ervaring wat dansen heeft mee gedaan. Wie weet zien we haar in de toekomst wel vaker op de dansvloer…?

Ik heb de dans ‘Captain Of The Ship’ uitgelest vanavond. Het is niet de dans die in de poll de meeste stemmen had, maar deze dans is toch wel speciaal voor ons. Er zit een verhaal aan vast:
Iedereen weet wel dat Marcel de website de ‘Nederlandse Line Dance Bond’ heeft opgericht. Hierdoor heeft hij veel contacten opgedaan en krijgt hij veel reacties en voorstellen uit het country wereldje. Zo ook het verzoek of hij een choreograaf wist die een dans kon maken op het nummer ‘Captain Of The Ship’ van Vic Holdroyd. Dit nummer wordt prachtig gezongen door zangeres Victoria Eman. Wij dachten meteen aan de choreografen Marja Urgert en Jan van Tiggelen. Zij wisten binnen een middagje even een geweldige dans op papier te zetten. Toen is alles heel snel gegaan en zijn onderling ook de contacten aangegaan. Dus dit is een spik splinter nieuwe dans! (Hierbij het filmpje van de muziek met weg-droom beelden en het filmpje van de dans)

De ‘Trail’ bracht vanavond onze Kimberley en wat lachwekkende momenten op de dansvloer.
De nieuwe groeps- en lesindeling werkt prima op de beide avonden. En ik kom ook aan mijn trekken met de Catalaanse dansen die een aantal dansers ook erg leuk vinden. Yesss!
Volgende week is er de hele week geen dansen in verband met het stemmen voor de verkiezingen. Dat zal een zware tijd worden, zonder dansen….

Wij zien jullie graag over twee weken. Groetjes, Marcel & Georgia

De dansen van deze week:
Bandidos
Ah si!
Blue rose is
Come dance with me
DN waltz
Country high
Trail
Sadie’s dress
Freeze
Virginia county line
Single waltz
Blue rose is
Honky Tonk Angel
Black coffee
In and out
Captain Of The Ship
Start again
You’re gonna miss me
Some girls will
Isn’t enough
Heart of an angel
Invisible
Missing