Take It Easy

In 2007 kwam een dans-vriendin van mijn moeder met het voorstel of ik een dansgroep op kon zetten. Er was namelijk behoefte aan Country Line-Dance les, maar op een zeer rustig tempo met veel herhalingen en niet teveel nieuwe dansen. Ik greep deze uitdaging aan en met veel enthousiasme heb ik met de steun van een leuke kleine groep dansers de club ‘Take It Easy’ opgezet. We hadden een geweldige locatie gevonden in het zaaltje ’T Reuvensloo’ te Voorburg. De lessen konden beginnen.

Verhuizing

Door de jaren heen zijn er dansers bij gekomen en weer weg gegaan. Toen ik in 2009 Marcel leerde kennen, was het als vanzelfsprekend dat hij de taak als DJ op zich nam. Hij werd meteen met veel enthousiasme in de groep opgenomen en door onze leuke samenwerking kregen wij van lieverlee steeds meer nieuwe leden bij de groep. Het groeide zo snel dat de groep uit zijn jasje, eh…zaaltje, groeide. Toen kwam een goede vriendin met het idee om te vragen of wij in verzorgingshuis De Mantel een zaal zouden kunnen huren. En ja, hoor. In maart 2011 verhuisde ‘Take It Easy’ naar de mooie Maartenzaal van De Mantel. En wat een ruimte… heerlijk!

Het leek ons leuk om ook de bewoners van het verzorgingshuis bij het dansen te betrekken. Wij hebben zelfs een rollator dansgroep in het leven geroepen. Helaas was er te weinig animo om hiermee door te gaan. Voor deze mensen is lopen al moeilijk, laat staan dansen. Tijdens onze lesavond komen er wel regelmatig bewoners een kijkje nemen en genieten dan van de muziek en de gezelligheid. Zo horen ze er toch een beetje bij. Alleen Herman danst elke week een paar dansen met ons mee.

Dansstijlen en niveau

‘Take It Easy’ heeft zich sinds geruime tijd aangesloten bij een pool van verschillende dansgroepen. Op deze manier kunnen wij rekening houden met dansen die door de andere dansclubs worden uitgelest. Door zoveel mogelijk dezelfde dansen te leren aan onze leden, kunnen de leden ook makkelijk mee dansen bij andere clubs en op festivals en vrije dansavonden.

Wij hebben een diversiteit aan dansen. Voornamelijk houden wij ons wel aan de echte country dansen, maar af en toe een non-country dans er tussendoor is ook erg leuk en wordt zeker gewaardeerd door de dansers.

‘Take It Easy’ is enorm uitgegroeid van beginnersgroep tot een groep met verschillende niveaus. De mogelijkheid voor leden om dan te switchen is dan heel gemakkelijk. Ook komen enkele dansers extra naar de lesavond voor gevorderde.

Dansen en héél véél gezellige activiteiten

Eigenlijk zijn wij erg trots op onze groepen. Alle dansers kunnen het erg goed met elkaar vinden. Het is altijd weer een feestje tijdens het dansen. We zorgen op vrije (club) dansavonden dat er lekkere hapjes en drankjes zijn en iedereen kan dansen aanvragen.

Ook hebben wij sinds enige tijd het gezamenlijke kerstdiner geïntroduceerd. De laatste dansavond van het jaar wordt er eten besteld en is het een waar kerstfeest met lekker eten en dansen.

Het sociale aspect staat bij ons hoog in het vaandel. Dat dit gewaardeerd wordt kwam tot uiting op onze trouwdag 11 -11-2011. Veel dansers kwamen naar het stadhuis om dit samen met ons te vieren.

Begin 2015 zijn wij met een grote groep van onze dansers en enkele dansers van andere groepen naar een prachtige theatervoorstelling geweest ‘The Broken Circle Breakdown’. Door de leuke contacten met de organisatie van het theater mochten wij na de voorstelling in de Koninklijke Schouwburg in één van de mooie zalen nog een gezellige after dansparty houden. Dat was een heerlijke avond en iedereen heeft ervan genoten.

Bereikbaar voor iedereen

Ons motto is dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om te kunnen leren dansen en het ook te kunnen betalen. Om eerlijk te zeggen zijn wij daar toch heel goed in geslaagd… 😉

Iedereen is welkom om te komen kijken en eventueel mee te doen. Maar meestal ben je al na een keer verkocht en wil je nooit meer iets anders doen dan Country Line-Dance…. 🙂

Hartelijke groeten van ‘Take It Easy!”

 

Streven van de club

We staan open voor suggesties en als de groep niet te groot is geworden ook voor nieuwe leden. Bent u een beginnende of gevorderde line dancer kom dan eens langs! Mogelijk vindt u de manier van lessen fijn of vindt u het bij ons gewoon gezellig. We streven niet naar professionele niveaus, het is en blijft een hobby en dat willen we graag zo houden.

Gezelligheid staat bij ons voorop!

Ben jij ook een gevorderde line dancer uit de regio Den Haag, Leidschendam en wil je ook nieuwe dansen leren neem dan contact op en informeer of we nieuwe leden aannemen.