Take It Easy goes “Back To The Country”

Woensdagavond 16 mei was het eindelijk zover. Met 20 dansers van Take It Easy en Hansje van Hansjes Line Dancers ontmoetten wij elkaar bij de ingang van de Rijswijkse Schouwburg. Het was voor veel van onze dansers een spannende avond. Een eerste uitje naar het optreden van populaire country artiesten.

Peter kwam op de fiets vanuit Wassenaar helemaal naar Voorburg gereden om met ons in de auto verder mee te rijden naar de Schouwburg. Hij maakt iedere dansavond dit behoorlijke ritje op de fiets, door weer en wind. (Hij doet daar altijd erg luchtig over, maar wij vinden het een pluim waard!) Sophia reed ook gezellig met ons mee en Willem en Marian reden achter ons aan, omdat zij de weg niet wisten. De andere dansers hadden onderling al afgesproken om met elkaar mee te rijden. Het is geweldig te zien dat onze dansers zo goed met elkaar kunnen opschieten en met dit soort momenten rekening houden met elkaar 😉

Back To The Country

Ik had de toegangskaarten uitgedeeld en we waren ruim op tijd. Het was meteen al een drukte in de foyer en we zagen enkele bekenden onder de overige aanwezigen. Rita was met haar dansmaatjes van Dio’s groep gekomen. Toen klonk de gong. Teken om naar de zaal te gaan. Even iedereen bij elkaar rapen, maar de helft van de groep liep de andere kant op. Uiteindelijk hebben we onze zitplaatsen gevonden en kon de pret beginnen. Ik had aan iedereen de kaarten uitgedeeld, maar had geen idee hoe de stoelindeling zou zijn. Zo zaten Hansje en Gerda naast elkaar. Hansje kent natuurlijk niemand goed van onze groep. Maar, zoals ik later hoorde, hadden deze dames de grootste lol met elkaar 😉

Dick van Altena opende de avond met de country band Savannah en Cor Sanne. Ze begonnen meteen met het eerste country nummer. Iedereen genoot met volle teugen van het optreden van deze geweldige Nederlandse country artiesten. Cor Sanne, kende ik niet, maar zijn warme stem was prettig om naar te luisteren.

Bekende geweldige muziek

Voor de meeste dansers waren veel nummers mooie herinneringen uit hun jonge jaren. Mooie herinneringen aan deze goede muziek en pakkende teksten. Ik vond het leuk dat Dick, Cor en Marcel (de zanger van ‘Savannah’) ook vertelden over de oorsprong van de vele songs. De originele artiesten die de songs hadden geschreven, kende ik niet allemaal, maar hun levensverhalen die kort werden besproken grepen mijn aandacht. Zo bleef het verhaal mij bij dat zanger Merle Haggard levensliederen had geschreven naar zijn eigen ervaringen zoals onder andere in de gevangenis. Het nummer “Sing Me Back Home” ken ik van Line Dance en blijkt door hem geschreven te zijn voor een ter dood veroordeelde gevangene die hij in de gevangenis had leren kennen. Ook verschillende nummers van bekende artiesten die in een country jasje waren gehesen zoals Buddy Holly, Fats Domino en Cliff Richard, het klonk allemaal zo geweldig.

De stemmen van deze fantastische artiesten klonken zo heerlijk. Alles wisselde elkaar af in het repertoire van gevoelig en aangrijpend tot lekker uit je bol gaan… Zo vertolkte zanger Marcel van ‘Savannah’ het nummer “Annie’s Song” van John Denver. Een kippenvel moment… zo mooi gezongen. De gitarist van ‘Savannah’, Peter Hill, had een klein lampje op zijn gitaar. Omdat hij slecht ziend is, kon hij zo zien waar te beginnen op de gitaarhals. Wat een show gaf hij weg met de “Dutch Polka”! De Spaanstalige gitarist van ‘Savannah’, Javier Garcia Vicente, zong een bekend Spaans nummer. Veel van de nummers werden luid en enthousiast meegezongen door het publiek. Maar er waren ook veel momenten dat de zaal stil was en luisterde naar de mooie muziek en geweldige zang van de artiesten.

Door de pauze van ongeveer een half uur werd deze oorstrelende ervaring even onderbroken. We hebben volop genoten van dit spetterende optreden. Het laatste nummer hebben we op onze plaatsen lekker mee gedanst en ze gaven nog een toegift.

After Party

Na dit optreden gingen we snel naar de foyer, waar de artiesten nog een extra mini optreden zouden geven. Helemaal geweldig, want nu stonden we er vlakbij en… ruimte om nog een paar dansjes te doen…. 😉 Menig Line Dancer sloot in de rijen aan, maar er werd ook lekker geswingd en enkele stelletjes walsten over de vloer.
Willem en Marian kennen de leden van de country band Savannah persoonlijk heel goed. Het was leuk om voorgesteld te worden aan zangeres Wilma en haar even te spreken. Een lieve hartelijke dame.

Alle dansers waren enorm onder de indruk van deze avond. Dit soort uitjes moeten we vaker doen, werd er door velen geroepen…. Dat vinden wij ook…. 😀

Bedankt voor deze fantastische avond en er zullen er zeker meer volgen…. De fotografen en filmers onder onze dansers ook enorm bedankt. We hebben aardig wat mooie herinneringen aan deze geweldige avond!

Groetjes, Marcel & Georgia