Take It Easy, April, Mei en Juni 2019

Even de achterstand inhalen 😉 Door onze verbouwing, de verhuizing en de zorg voor mijn moeder zijn dit soort zaken wat achter geraakt. Wel leuk om nu weer even terug te kijken op leuke en gezellige dansavonden.

April

Voor het eerste uurtje is de dans “The Last Waltz” uitgelest. Een eenvoudig walsje op muziek van Engelbert Humperdinck. Voor het tweede uurtje is de dans “Power Over Me” uitgelest. Beide dansen zijn enthousiast ontvangen en in de weken erna nog eens herhaald. “The Last Waltz” is een eenvoudige, maar fijne wals van 24 tellen, geschreven door de Canadese choreografe Betty Lee. “Power Over Me” is een stoere dans geschreven door Roy Verdonk, Annette Rosendahl Dam & Jef Camps op het gelijknamige bekende nummer van Dermot Kennedy.

Op dinsdag 9 april hebben we voor de les onze eerste jaarlijkse Ledenvergadering gehouden. Dit was een enorm succes en de cake van Ans was een voltreffer 😉 . Veel leden waren aanwezig en hebben duidelijk hun wensen kenbaar gemaakt. Zo is er door de meeste dansers aangegeven dat zij liever in de Maartenzaal dansen dan in het restaurant. Dat is inmiddels omgezet en omdat wij per mei de groep hebben opgesplitst in een gevorderden groep en de oude getrouwe Take It Easy groep dansen wij beide avonden in de Maartenzaal. De werkwijze van de traktatielijst en het dansreglement zijn ter sprake gekomen. We houden eens in de drie maanden een Vrije Dansavond op een vrijdagavond, zodat iedereen elkaar weer kan zien en spreken. Onze dansers houden ook graag rekening met het milieu. In plaats van de kleine flesjes Spa Blauw kunnen de dansers een beker water kopen. Iedere dansavond staan er twee kannen water klaar en er wordt veel van afgenomen 😉

De Vrije Dansavond  heeft helaas niet door kunnen gaan, omdat wij met de verhuizing zaten.

Mei

De eerste les voor onze gevorderden groep op maandagavond. Vera was zo lief om mij te komen helpen, want “True Inspiration” was door een van de leden gevraagd om uit te lessen. Vera heeft de dans uitgelest en dat was een behoorlijke taak. Enkele dansers wilden niet draaien en in een dans met veel draaien valt dat niet mee. We deelden de groep in tweeën. Vera leste uit met draaien en ik deede voor zonder draaien. Knap verwarrend 😉 Ook de tweede lesavond op maandag heeft Vera de groep weer onder handen genomen en was het weer flink bikkelen voor de dansers en de teachers 😉 . Gelukkig werd Vera bijgestaan door Daniëlle 😉  “True Inspiration” is een prachtige sierlijke dans geschreven door Julia Wetzel, op de mooie muziek van Lauren Daigle. Het is even wennen zo’n avond vullende gevorderde dansen… maar er is flink wat afgedanst!

De Take It Easy groep ging lekker met een nieuwe dans “For Reasons I’ve Forgotten”. Het is een makkelijke dans op zeer rustige muziek. Geschreven door mijzelf voor onze eigen club.

Op de maandagavond is de dans “Crazy Over Me” herhaald. Een oudje, maar mooie dans van Ria Vos.

Halverwege de maand is ook de dans “Keep It Simple” uitgelest voor de beide groepen. Een vrij nieuw, leuk, makkelijk en vlot dansje die iedereen mee kan doen. Onze kersverse schoondochter, zonder Line Dance ervaring, heeft deze voortreffelijk meegedanst 😀  Dit is een dans geschreven door een van mijn favoriete choreografen, Maggie Gallagher. Een dansje van 32 tellen zonder poespas onderweg 😉

Door de splitsing van de groepen kregen de Commissieleden het extra druk, maar dit hebben zij onderling heel goed geregeld. Toppie!

De Vrije Dansavond op maandag is er veel aan dansen uit de kast gehaald. Het was een avond van verrassingen. Helaas ging de Vrije Dansavond voor de dinsdaggroep niet door, omdat ik die dag met mijn moeder bij de spoedeisende hulp zat. Drie gebroken nekwervels na een val in huis. Dat viel niet mee, maar gelukkig mocht zij die dag wel naar huis met een nekkraag.

Juni

Op verzoek is op de maandagavond de oudere dans “Pot Of Gold” uitgelest. Het is een dans die 9 jaar geleden uitkwam, maar wordt nog regelmatig bij andere clubs en evenementen gedanst. Vandaar dat enkele van onze dansers met dit verzoekje kwamen. De dinsdaggroep kreeg een gloednieuwe dans voor de kiezen, “The Picture” op het gelijknamige countrynummer van Ricky van Shelton.

Tussendoor is ook de mooie wals “Starts With A Blanc Page” van Marja Urgert en Jan van Tiggelen uitgelest. Danst heerlijk op de muziek “Blanc Page” van Johnny Reid J

Op de vrije dansavond van de maandaggroep was het snikheet en we verwachtten al niet veel dansers. We hadden welgeteld 6 dappere dansers die de hitte trotseerden en we hebben gewoon een ontzettend leuke en gezellige dansavond gehad, met wat extra pauze momenten, natuurlijk 😉

Met de Commissieleden hebben we afgesproken om bij de Vrije Dansavonden lekkere hapjes te serveren. Deze avond was het de beurt aan Margriet. Omdat wij al niet teveel dansers verwachtten zijn er eenvoudige hapjes gekocht, maar het smaakte heerlijk.

Dinsdagavond was het ook nog erg warm, maar we hadden toch nog een dansvloer vol enthousiaste stoere dansers. Wil heeft voor deze avond de hapjes verzorgd en wat een werk heeft ze ervan gemaakt… Het was grandioos!

We hadden er vanavond ook een gast danser bij met Line Dance ervaring. Zij danst bij een andere club en wist een leuke eenvoudige dans genaamd “Lisa From Ibiza”. Alle dansers op de vloer en even snel uitlessen… en dat is goed uitgepakt! Leuk dansje, bedankt!!!

Op vrijdag 14 juni is de beginnerscursus weer gestart. Er waren veel aanmeldingen en weer een groep vol enthousiaste mensen die er helemaal voor gingen. Waarschijnlijk moeten we vanaf september nog een lesavond erbij nemen, want al die nieuwe dansers passen niet op de vloer bij de dinsdaggroep… Wordt vervolgd…

Groetjes, de Commissieleden, Marcel en Georgia