Op zoek naar Dancesheets

De line dancers die dit lezen weten waar ik het over heb. Als je door line dance gegrepen bent laat het je niet meer los! Zo zou het kunnen dat je naast de keren dat je op line dance les bent geweest daarnaast ook nog naar vrije dansavonden bij andere clubs gaat. Dat is niet eens zo vreemd, maar tussentijds wil je thuis misschien ook nog wel dat ene dansje nog eens oefenen.

Hoe kan je thuis oefenen?

Vaak verneem ik van dansers dat ze met een laptop of tablet in de hand instructies uit een video van YouTube proberen te volgen en dat lukt dan aardig. Een simpele zoek opdracht op YouTube naar de naam van de dans en de woorden line dance geven vaak een goed resultaat.

Algemene ontwikkeling

Line dance is toch een prachtige hobby en de enige school waarbij je in het begin juist aangemoedigd wordt om af te kijken! Maar zoals op de reguliere school zit aan deze opmerking ook een maar… Stel u bent al goed op weg om thuis te oefenen met uw tablet, komt dat uw algemene ontwikkeling ten goede? Nee, helaas leert de praktijk ons dat de meeste personen alleen naar de voetstappen kijken en weinig aandacht hebben voor de termen. De kracht van de Line dance termen worden helaas onderschat en te weinig aandacht aan besteed. Hier een uitdaging aan de instructeurs die dit lezen: probeert u maar eens een dans uit te lessen door alleen de termen te noemen ZONDER de dans voor te doen. Ik denk dat u wel begrijpt wat ik bedoel. Om de line dansers naar een hoger niveau te tillen is het van belang dat line dansers zelf nadenken en uiteindelijk dansen ZONDER af te kijken bij de buren, dat kan door de termen goed te beheersen.

Hoe kan ik de termen leren?

U leert de termen natuurlijk bij uw line dance school of leert deze vanaf de dancesheets. Dancesheets worden soms op scholen uitgedeeld na het uitlessen van een nieuwe dans. Wanneer dit niet gebeurd kunt u deze altijd op internet vinden, vaak is dit voor de meeste scholen ook de goedkoopste oplossing. Maar waar kan ik de dancesheets dan vinden? Op onze linkpagina kunt u de meest vooraanstaande dancesheet websites vinden. Klik HIER om daar heen te gaan.