‘Marcel 50 jaar Party’

IMG-20151110-WA0005

Marcel Vroon vs. Abraham

10 november 1965   50    10 november 2015    

 

 

 

 

Maandag, 9 november 2015.

Tja, 50 jaar is wel een leeftijd die je niet zomaar voorbij kunt laten gaan. Feestje thuis ging echt niet lukken, veel te klein behuisd. Gasten stapelen is nog steeds geen optie.

Toch maar besloten om eens te informeren of wij het zaaltje in wijkcentrum Essesteijn zouden kunnen huren. En, ja hoor, zaterdagavond was nog vrij.  Direct gereserveerd en dan als een gek aan de slag om alles te regelen. Het is maar kort dag.

Deel 1: The Surprise Girls

Mijn lieve vriendinnen stonden meteen klaar om met alles te helpen, zoals met hapjes maken en de zaal versieren. Ik zag al een hele drukke week op me af komen. Alleen een feestje is niet voldoende, er moest ook een act opgevoerd worden. Woensdagavond na de dansavond heb ik een WhatsApp groep aangemaakt: ‘The Surprise Girls’. Hierin zijn de volgende dames lid van geworden: Grietje, Anita, Linda, Ineke,  Antoinette, Lia en Yvonne. Op deze manier konden deze wilde meiden ideeën en suggesties in de groep gooien en kon er direct gereageerd worden. Nou, dat hebben we geweten ook. De voorpret is duidelijk het leukste. Zelfs bij het ontbijt en ’s-avonds in bed zaten we druk te Appen met elkaar. Als eerste was de vraag “Wat gaan we doen?” Een optreden als oude mannetjes? Of cowboys, Monniken? Zelfs pyjama’s en pantoffels kwamen voorbij gevlogen. Nou, het werden dus Oude Cowboys. Ja, en wat doen die oude cowboys dan aan? De kleding uitkiezen viel wel mee, gewoon een oude spijkerbroek, houthakkersbloese van je man of vader en western laarzen natuurlijk. Ook bretels mochten niet ontbreken, maar niet iedereen heeft die in voorraad. Ineke was onze reddende engel, of eigenlijk, Jan. Daar kwamen dus de meeste bretels vandaan. Grietje heeft voor iedereen western zakdoeken besteld via internet. De dames met lange haren kunnen deze onder hun hoed verstoppen. Het voorstel om tijdens de dans onze oude ‘velletjes’ af te gooien en in onze eigen kleding verder te dansen is van de baan geveegd. Dat is toch wel een gedoe om dit tijdens het optreden te doen. Helaas geen strip act voor Marcel.

Bretels van Jan

Toen moest er een dans worden gekozen. ‘Mr. Policeman’ was het eerste wat Grietje over de App heeft geroepen. Helaas beheerst bijna niemand deze dans, dus moest er wel iets anders verzonnen worden.  ‘Make It Up’ was een tweede goede keus. Een echte meidendans, helaas niet bij ons allemaal bekend, maar niet zo moeilijk als Mr. Policeman. Dus moesten een paar dames de hulp inroepen van de Youtube danslessen. Wordt vervolgd….

Op naar de metamorfose. Hoe tover je 6 mooie vrouwen om in 6 oude lelijke cowboys? Daar is de feestwinkel weer goed voor. Donderdagmiddag zijn Anita en ik samen naar de feestwinkel gegaan. Met Halloween was dat ook al een succes. Anita en ik hebben dan ook weer volop gelachen van alle grappige en bijzondere artikelen die ze daar verkopen. Dan blijf je al gauw langer rondkijken en vliegt de tijd voorbij. Zeker als Marcel niet op de hoogte gebracht wordt van mijn geheime afspraakjes. Oops, ik ben wat verlaat met boodschappen doen….

snorren

Oké, we hebben snorren gevonden. Helaas hadden ze nog maar één kaart met zes zwarte snorren en moest ik er toch maar gekleurde snorren bij doen. Dat wordt dan een kleurrijke verschijning. Ondertussen bleven de gesprekken op WhatsApp binnen komen. Het kwam regelmatig voor dat je achter liep in de gesprekken en dan ging er aardig wat tijd in zitten eer je de voorgaande berichten had doorgespit. Maar we waren dan wel verzekerd van een hoop lol.  Linda kwam nog met drie paar blote billen om over onze broeken aan te doen. Wat een giller! Natuurlijk krijg je daar een hele lading leuke en schunnige reacties op… Van bouwvakkersspleten tot het scheren van snorren en baarden of het laten staan ervan tot de dag des oordeels…  Alsof deze jonge dames last  zouden hebben van overtallige haargroei. (hihi) En maar lachen met je telefoon in bed. Voor mij was dat wat problematisch met onze Abraham naast me. Iedere keer als ik kreten slaakte en moest schaterlachen van alle opmerkingen en lolletjes die voorbij kwamen, zat Marcel mij scheef aan te kijken en werd wel erg nieuwsgierig. Ik heb in deze korte tijd wel aardig wat smoesjes moeten verzinnen, maar wel voor het goede doel, hè?

images (3)

Vrijdag was niet anders dan de vorige dagen. We stonden op met een hoop lol en gingen ermee naar bed. Deze dagen boften onze echtgenoten met vrolijke lachsalvo’s in plaats van ochtendhumeuren… (grapje, wij zijn doorgaans altijd vrolijk, toch meiden?)

images (6)

De dans leek ons toch niet helemaal gepast en werd er voorgesteld om ‘God Blessed Texas’ voor de act te gebruiken. Alleen Antoinette kent deze dans niet, maar van alle kanten hoorde je kreten van de meiden dat Antoinette dat snel geleerd heeft. Van je vriendinnen moet je het hebben, zo zie je maar.

Anita vond het springen wel wat heftig in deze dans, maar het voorstel om dan maar te gaan rollen of kruipen, was nog minder aantrekkelijk. Toch waren we er nog niet helemaal uit. Ook dit wordt vervolgd…

Deze vrijdagavond vonden we elkaar bijna allemaal weer terug bij de dansavond van de Silver Stars in wijkcentrum Essesteijn. Als verrassing was Rianne er ook en is zij direct ook toegevoegd aan The Surprise Girls App. Jammer genoeg had zij al plannen voor zaterdag, maar kon zij nog even mee genieten van alle voorpret voor Marcels Party.

13-11-2015 II  13-11-2015

I-Wat ben je aan het doen, Grietje

Zaterdag om 9.40 uur waren we alweer druk in de weer met appen en hapjes in elkaar flansen. Ik moest ook nog boodschappen halen, Abraham in een zak stoppen en stiekem mijn cowboy verkleedspullen inpakken. Het was nog even spannend of Lia wel of niet zou komen, maar het verlossende berichtje kwam binnen om 10.38 uur. Onze Surprise Girls Club zou dus toch 6 man(vrouw) sterk zijn. Er werden nog wat instructies doorgegeven hoe ‘God Blessed Texas’ begint. Als dat maar goed gaat vanavond…

Ondertussen gingen de gesprekken over op de snorren en zweterige hoofden. Toen kwamen de Tena’s, Pampers en inlegkruisjes nog voorbij, maar deze zijn gelukkig uit het script gehaald. De laarzen moesten nog gepoetst worden, dus werd de schoenmaker ook van stal gehaald. Toch hadden de dames liever een cowboy. Ach, al dat slappe gezwam maakte dat de zenuwen minder toegang kregen. Grietje vond nog ergens een foto… ‘We zijn al eerder gespot’… Onze act is duidelijk erg in trek 😉

We zijn al eerder gespot

Na veel checken, checken en elkaar scherp te houden zijn we gelukkig niets vergeten. Dat is het voordeel van zoveel Multi Tasking ladies bij elkaar. Grietje was er al helemaal klaar voor, zwaar bewapend met camera en pistool. Daar voelden wij ons erg veilig bij…

pistool Grietje is er klaar voor 10.18 u

Wordt Vervolgd….