Maart 2020

De nieuwe maand is begonnen en het is weer tijd voor nieuwe dansen. Tenminste… zoals ik al had aangegeven zal ik iedere maand ook een oudere dans gaan uitlessen. Maandag is de keuze gevallen op Quarter After One. Een van de mooiste oude dansen die ik weer graag onder de aandacht wilde brengen. En er zijn er nog zoveel!!! Haha. Deze dans is geschreven door Levi J. Hubbard in 2010. Tien jaar geleden dus, maar nog steeds een topper! De muziek is van niemand minder dan Lady Antebellum, het nummer heet Need you now.
Verder zijn de dansen Playboys en Wintergreen herhaald.

Dinsdag hebben we ook een oudje opgedoken. De dans Golden Wedding Ring van de Franse choreografe Séverine Fillion. Een heerlijk eenvoudig dansje, heel geschikt voor onze Take It Easy dansers 😉 Op verzoek van enkele dansers is de dans Starts With A Blanc Page herhaald. Dit is een van de favorieten van de club en tja, dan wil iedereen wel mee dansen!

De Golden Wedding Ring is bij de vrijdaggroep ook meteen uitgelest. Helaas waren er een aantal dansers ziek en was het erg rustig op de dansvloer. Vooral Cobie werd erg gemist, want we hebben die avond geen buikpijn van het lachen gehad 😉 Hopelijk is de volgende les iedereen weer aanwezig…

Maandag 9 maart was een bijzondere avond. De dans Daddy Cool van Lars Kuif is bij Wendy en Margriet een enorme favoriete dans. Ik wilde hem daarom uit gaan lessen, maar wat is er leuker dan dat de choreograaf de dans zelf komt uitlessen…? Lars is inderdaad gezellig op visite gekomen met twee van zijn dansers, zijn moeder en Loes. Conny, Conny en Hansje waren er ook bij. Het feest was compleet! Lars heeft naast Daddy Cool ook zijn nieuwe dans Kiss Somebody voor ons uitgelest. Op zijn geweldige feest van zaterdag 7 maart is deze dans uitgelest en ik vond hem zo erg leuk… en Lars heeft met veel enthousiasme de dans voor ons uitgelest.

Dinsdag 10 maart was het weer gezellig druk. De Golden Wedding Ring is herhaald. Ik heb getracht om de nieuwe dans van Lars uit te lessen, Kiss Somebody. Dat was een hele uitdaging, want ik had ‘em de dag ervoor pas zelf geleerd. Het ging dus niet helemaal van een leiden dakje 😉

Hierna viel het stil. Het Coronavirus ging als een wervelwind de hele wereld over en maakte overal veel slachtoffers. Het management van de Mantel heeft in opdracht van het bestuur van Florence het pand afgesloten voor buitenstaanders. Hierdoor konden wij niet meer dansen. Hierna volgden meerdere dansclubs en evenementen. Met de dag worden er strengere maatregelen doorgevoerd om meer besmettingen tegen te gaan. We zijn voortdurend in de ban van Corona. Mensen worden geïsoleerd en vooral de ouderen hebben het er erg moeilijk mee. Er zijn ook veel mensen die goede dingen voor elkaar doen zoals boodschappen halen voor mensen die ziek of oud zijn en de deur niet meer uit kunnen. Kinderen maken mooie tekeningen voor oudere mensen, om hun een hart onder de riem te steken. Take It Easy probeert ook de leden dichter bij elkaar te krijgen door middel van de digitale babbelbox op de website en het delen van contactgegevens onder de leden.

Take It Easy wenst iedereen veel sterkte en goede gezondheid toe in deze bizarre tijden. Laten wij hopen dat deze vreselijke nachtmerrie gauw eindigt en wij gauw weer met z’n allen de dansvloer kunnen betreden en weer kunnen lachen en dansen met elkaar!

Lieve mensen, zorgt goed voor jezelf en elkaar.

Lieve groet van Marcel en Georgia