Logisch gevolg

Het is nu februari 2014 en we zijn de geweldige optredens bij Western Experience te Den Bosch nog niet vergeten. In januari hadden we ook een workshop waarvoor Georgia een dansje geschreven had en dat viel niet mee. Je moet bij het bedenken van zo’n dansje rekening ermee houden dat het een groep betreft die grotendeels nog nooit line dance gedaan heeft dus moet je het makkelijk houden, maar om nu weer de freeze te gaan doen… daar zit te weinig variatie in. Dan maar zelf een dansje schrijven maar het mag niet te lang en te moeilijk zijn, ga daar maar eens aan staan!

Georgia had een leuk country nummer gevonden met een beetje vlot ritme en soms krachtige klanken en begon te schrijven. Ik keek thuis over mijn schouder mee hoe dat vorm ging krijgen en werd al snel enthousiast, dat ziet er echt leuk uit! Lekker vlot dansen met de mogelijkheid om af en toe eens lekker gek te doen. Ik denk dat het wel aan zal slaan. De dans hebben we samen tussen de salontafel en het tv-meubel een aantal keer gedanst ter voorbereiding op de workshop.

Eenmaal aangekomen op de workshop voor een dame welke haar 65ste verjaardag vierde keken we op van het aantal mensen die aanwezig waren, hoe gaan we dit 4 muurs dansje hier nu uitlessen?!? Na de tafels aan de kant geschoven te hebben en iedereen op de vloer stond begon de workshop. Wat een animo onder de mensen, geweldig! Iedereen deed leuk mee en een paar ‘jongere’ dames gingen al helemaal uit hun dak, leuk om te zien. Het succes van deze dans op de workshop bracht ons op het idee om hem ook bij onze groep uit te lessen, zo gezegd zo gedaan.

http://www.youtube.com/watch?v=ijDa0lbUBw8

29 januari hebben we de dans uitgelest en ook bij onze line dance groep werd deze positief ontvangen. Twee dagen later toen we bij een line dance groep waar we zelf vrij dansen het nieuwe dansje voor deden werd deze ook positief ontvangen en kregen we het advies om de dance sheet te gaan delen via internet. Zo gezegd zo gedaan het is ten slotte een logisch gevolg en sindsdien staan we genoteerd bij Line dance Piet en Copperknob. Wat zullen deze dansjes gaan betekenen voor de bekendheid van onze club en Georgia als choreograaf? De toekomst zal het uitwijzen, we zijn in ieder geval heel benieuwd of het aan zal slaan en krijgen er veel energie van!

Groetjes en wie weet tot ziens!
Marcel