Line dance

Een linedance is een formatiedans waarbij een groep mensen danst in één of meer rijen, waarbij ze dezelfde bewegingen uitvoeren.

 

10 feiten die u nog niet wist over Line Dance!

 

LINE DANCE

Een line dance is een formatiedans waarbij een groep mensen danst in één of meer rijen, waarbij ze dezelfde bewegingen uitvoeren. Deze dansvorm is uit Amerika over gekomen. Bij line dance worden er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel. Ook worden er dezelfde bewegingen en op dezelfde maat gedanst. Wat ook kenbaar is voor line dance is dat er vaak een basis gedanst wordt van bijvoorbeeld totaal 32 tellen (4 keer 8 tellen) en deze achter elkaar herhaald wordt.

MUZIEK

In het begin werd linedance alleen op countrymuziek gedanst. Tegenwoordig kun je Line dance op verschillende stylen muziek beoefenen, zoals pop, rock, salsamuziek, Iers, enzovoort. Line dance wordt vaak bij wijkverenigingen en dansscholen beoefend en de dansers zijn soms in country, western en/of cowboystijl gekleed. Ook worden er jaarlijks line dance evenementen gehouden door het hele land. Grote evenementen worden ook bezocht door internationale dansers.

OOK VOOR U

Line dance wordt hoofdzakelijk gedanst in formatie maar soms ook met een partner, deze dansen noemen we koppeldansen. Als beginner dans je in formatie met andere personen en je je mag afkijken! Wij geven extra aandacht aan mensen die een beetje moeite hebben om het aan te leren, zij krijgen extra aandacht. De meeste personen dansen na enkele maanden op allerlei muziek de dansvloer over.

VOOR IEDEREEN

Line dance is voor grote en kleine mensen, van jong tot oud en is zeer goed voor de motorische ontwikkeling en de sociale contacten. De koffie staat dan ook altijd klaar voor onze dansers maar ook voor de bezoekers! Wil je eens een keer kijken of het je leuk lijkt dan ben je van harte welkom. Gezelligheid staat bij ons voorop dus gerust langs als je tijd hebt…