De laatste lesmiddagen met Hansje

Vanaf de tweede week in januari 2017 ga ik lesgeven in Zoetermeer bij Hansje’s Line Dancers. Marcel en ik hebben laatst kennis gemaakt met Hansje, haar goede vriendin Conny en haar twee dansgroepen op de dinsdag- en vrijdagmiddag. Door omstandigheden moet Hansje helaas stoppen met lesgeven en via kennissen van de Line-Dance ben ik in contact met haar gekomen. Hansje heeft al vele jaren danservaring met Line-Dance zowel als met Volksdansen en is een geprezen gediplomeerd dansinstructeur.

Direct al bij ons eerste contact klikte het. Hansje wordt veel bijgestaan door haar goede vriendin Conny. Conny vertelde mij dat Hansje haar ‘geadopteerde line-dance moeder’ is. Hansje heeft twee gezellige dansgroepen neergezet en door haar humor is het nooit saai. Marcel is ook al een paar keer mee geweest en ondanks dat ik dit alleen ga doen hoort hij ook bij deze groepen er helemaal bij.

Een lach en een traan

Vrijdag 16 december was Hansje’s laatste lesmiddag voor de vrijdaggroep. Kerstmutsen mochten niet ontbreken volgens Hansje en Conny. Ik moest er ook aan geloven 😉 Met z’n drietjes hebben we weer een gezellig uurtje dansen verzorgd. Daarna gingen we met z’n allen aan de lange tafel voor koffie en thee met een traktatie en klein presentje van Hansje. Het viel niet mee voor Hansje en af en toe lachte zij stoer een traan weg. Hansje en haar dansers hebben aardig wat jaartjes lief, leed, lol en dansplezier met elkaar beleefd. Daarom hebben zij Hansje flink verwend met twee mooie cadeaus. Het afscheid is geen echt afscheid, want Hansje zal ons zeker regelmatig bezoeken.

Cadeaus en veel knuffels

Dinsdag 20 december was Hansje’s laatste lesmiddag voor de dinsdaggroep. Ook hier was het weer een emotioneel afscheid, maar zoals we al eerder aangaven, toch geen echt afscheid. De dames van de dinsdaggroep hebben Hansje ook in het zonnetje gezet met cadeaus en veel knuffels. Alleen houdt Hansje niet van al die aandacht en kruipt het liefst helemaal weg in haar kerstmuts 😉
Toch is het fijn om te zien hoe haar inzet wordt gewaardeerd en beloond door haar trouwe dansers. En ook deze middag zijn we flink verwend met drankjes, lekkernij en overheerlijke cake. De eerste ronde was getrakteerd door Hansje, de tweede ronde door de ‘Lief & Leed pot’ die door danser Lia wordt beheerd. De dansers kregen van Hansje een presentje en ik heb van Hansje en haar dansers ook cadeautjes gekregen. Dit allemaal gaf mij een dubbel gevoel, want in de korte tijd dat ik Hansje en Conny heb leren kennen hebben we zulk leuk contact dat ik het jammer vindt dat ik ze deze middagen niet zo vaak meer zal zien. Nu moet ik mij bewijzen en dat zal niet makkelijk zijn. Wij hopen daarom dat Hansje en Conny ons met regelmaat blijven opzoeken.

Ik zal ook voor deze dansgroepen stukjes schrijven voor de website en periodiek bijhouden welke dansjes er worden gedanst en uitgelest. Voor ons allen weer een nieuw begin in het nieuwe jaar en laten we er een geweldig jaar van maken met z’n allen!

Groetjes Marcel & Georgia