Kerstfeest bij Take It Easy

Woensdag 16 december hebben we als thema kerstfeest, gezellig gedineerd met (bijna) alle dansers. Ieder kon een introducé meenemen, dus was het lekker druk. Deze keer hebben we verschillende soorten pasta’s besteld bij Slagerij Waaijer uit Den Haag. Natuurlijk is er rekening gehouden met de vegetariërs onder ons en heb ik zelf een vegetarische pasta gemaakt. Net als de stamppotten van vorig jaar is er weer flink van gesmuld.

Joke en Ans verzorgden de toetjes en Kim en Margriet hebben voor overheerlijke cakes bij de koffie gezorgd. Net een echt restaurant…

Maar eerst moest er hard gewerkt worden om de zaal op orde te brengen. Alle stoelen aan de kant en tafels in de juiste opstelling. Helaas ging er wel van alles mis vanavond. Omdat Take It Easy erg uit z’n jasje is gegroeid, zijn er meer dansers bij gekomen en met de enthousiaste partners, kinderen of vrienden was het een flinke groep bij elkaar. Stoelen waren het probleem niet, maar er waren niet voldoende tafels aanwezig. Maar daar hebben we wel weer een oplossing voor gevonden. Door een andere opstelling konden er voldoende plaatsen worden gecreëerd. De tafels voor het buffet werden geplaatst en langzaam aan kwamen er al mensen binnen.

Ik moest snel naar huis om de vegetarische pasta te halen en extra waterkokers. Het eten werd door Waaijer bij ons gebracht in au-bain-marie bakken en deze moesten wel warm gehouden worden. Met één waterkokertje lukte het niet om alle vier de bakken op tijd te vullen.

Ach, ja, als er eenmaal iets mis gaat, gaat alles mis. Het liep uit met de tijd en iedereen kreeg wel behoorlijke trek in eten. Dan maar wat stokbroodjes met kruidenboter en tappenade en op de tafels stonden bordjes met antipasti. Tussendoor zette Marcel flink wat dansmuziek op, zodat de gedachten aan eten even opzij geschoven werden.
Toen kon er eindelijk opgeschept worden. De knorrende magen volgde ook nog een tweede ronde.

De volgende ronde was het nagerecht. Wat een lust was voor het oog, was ook nog eens heerlijk om je vingers bij af te likken. Joke had drie schalen chocolademousse gemaakt en Ans had twee schalen met tiramisu en een schaal met frambozenbavarois gemaakt. Tja, daar maak je wel een gaatje of wat voor vrij.
Tijdens het dessert wilde Kees even iets meedelen. Hij heeft een gedicht aan ons opgedragen. Dit was weer geschreven door onze Joke. Allerlei emoties kwamen weer voorbij en tot slot kregen Marcel en ik een envelop met geld dat was geschonken door al onze lieve dansers. Marcel was er stil van en voor het eerst stond hij met een mond vol tanden. Diep geraakt door zoveel lieve mensen om ons heen. De waarde van Take It Easy is voor ons allen tot iets heel bijzonders uitgegroeid. Dat had ik 8 jaar geleden nooit durven dromen, dat het zo groots zou worden. Meer een vriendengroep dan een gewone dansgroep. Daar zijn wij erg dankbaar voor, want dat hebben wij met z’n allen voor elkaar gekregen.
Met deze lieve gift moeten we iets leuks gaan doen, is ons verteld. Helaas mocht ik het niet in de collectebus van de Vereniging HAAS doen. Zullen we het gebruiken voor een weekendje dansen? Dat zullen we zeker laten weten als het zover is.

Na de heerlijke desserts was er zelfs voor de cakes nog ruimte, want zoveel heerlijks krijg je niet iedere dag voorgeschoteld…

 

Ondanks de overvolle buiken konden de dansers zich niet inhouden en gingen flink aan de zwier op de dansvloer. Rob en Grietje maakten veel foto’s. Antoinette was in haar prachtige jurk een lust voor de camera en bleef poseren.

Herman heeft ook nog een paar dansen meegedaan. Ik heb nog met meneer Van Enk gedanst en Linda ging aan de zwier met Herman. Iedereen had het naar z’n zin. We hebben gelachen, gedanst, lekker gegeten en natuurlijk moest er ook weer worden opgeruimd. Door alle hulp was het snel aan kant en doodvermoeid, maar zeer voldaan gingen we allemaal naar huis.

Marcel en ik willen iedereen nog extra bedanken voor alle gezelligheid en ons cadeau. Maar het mooiste cadeau is toch wel de heerlijke sfeer onderling, de vriendschap, de waardering…. Bedankt allemaal!