Juni en Juli 2020

Juni

Na maanden afkicken van het dansen door de lock-down werden de regels gelukkig weer soepeler. Hierdoor konden we er een beetje aan gaan denken om het dansen weer op te pakken. Binnen was het helaas niet mogelijk, maar onze Els kwam met een briljant idee om bij haar achter de woning op een open terrein in de buitenlucht weer wat dansstappen te maken met elkaar. Met een klein groepje geïnteresseerden hebben we een aantal keren lekker buiten gedanst. Het weer zat mee en het was fijn om elkaar weer te zien.

Juli

Het buiten dansen was een leuke mogelijkheid, maar kon niet voldoende ruimte bieden voor alle dansers van Take It Easy. We zijn er daarom op uit gegaan om een andere ruimte te zoeken. Het was helaas niet mogelijk in de Mantel te dansen en na een flinke zoektocht hadden we een enorme leuke locatie gevonden in ‘Ons Tolhuis’ in Leidschendam. In deze tijd met de corona maatregelen moesten we wel oppassen en voorzichtig zijn!! Daarom waren er strikte regels waaraan we ons moesten houden, zoals de anderhalve meter afstand en handhygiëne.

Maandagmiddag 6 juli zijn we begonnen met de gevorderde dansers. Na maanden van bank hangen en extra snoep momenten was het even aanpoten. Geen conditie en veel dansen waren wat wazig geworden… 😉 Het was voorlopig dansen herhalen en ook lekker bijbabbelen. Ik moest ook met moeite toegeven dat sommige dansen opgehaald moesten worden met voorbeeld filmpjes en stepsheets… 😉

De tweede dans mogelijkheid was op woensdagavond, maar de eerste les was op dinsdagavond 7 juli in verband met andere activiteiten in de zaal. Ook dit dans moment was een fijn weerzien en flink het geheugen opfrissen.

De vrijdagavond bestond voornamelijk uit dansers van de vrijdagavond beginnersgroep, die een erge hechte groep blijkt te zijn. Dat was heel goed te merken door de vele oplevingen op mijn telefoon… De WhatsApp groep van deze dansers draaide overuren 😉 Heerlijk dat de dansers het zo fijn hebben met elkaar.

Deze locatie is erg leuk. Het is een heerlijk ouderwets buurthuis met alle faciliteiten en we kunnen hier erg goed ventileren. Een gezellige bar met alle soorten en smaken sterke drank is aanwezig en we kunnen zelfs hapjes frituren en tosti’s maken.

In de weken erna zijn de laatste nieuwe dansen van voor de corona periode herhaald. Ook omdat de groepen wat gemixt zijn was herhalen wel noodzakelijk.

Het was fijn om (bijna) iedereen weer te zien en lekker te kunnen dansen.

We hebben deze periode geen nieuwe dansen geleerd, maar wel lekker kunnen dansen en veel gezellige momenten met elkaar beleefd.