Augustus, September en Oktober 2020

Augustus
In augustus hebben we door de hittegolf wat minder kunnen dansen, helaas. Hoewel er dansers waren die toch graag wilden dansen, hebben we een richtlijn aangehouden om boven de 30 ºC niet te dansen. Het is niet verantwoord met deze hoge temperaturen intensief te gaan dansen. Maar ook aan deze korte dansperiode was een einde gekomen.

September
Deze maand konden we gelukkig weer terecht in de Mantel. Drie avonden in de week lesgeven brak Marcel en mij toch wel op. In overleg met de Commissieleden en de leden hebben we de dansmomenten teruggebracht naar twee dansavonden, de dinsdagavond en vrijdagavond. Omdat de Maartenzaal niet meer geschikt bleek in verband met het niet kunnen ventileren van de ruimte om zo de corona maatregelen te kunnen handhaven, konden we gelukkig uitwijken naar het restaurant. Deze ruimte is groter waar dus meer dansers terecht kunnen, de ramen kunnen open om goed te ventileren en we konden ook goed de anderhalve meter maatregel nakomen. Toch waren er ook een aantal leden die in verband met het heersende coronavirus het toch niet aan durfden om te komen dansen. Met de onzekerheid van hoe het met de corona besmettingen zou verlopen, kozen veel mensen er toch liever voor om zichzelf en hun familieleden met een kwetsbare gezondheid veilig te stellen. Het offer is dan om even een poos niet te dansen. Heel erg begrijpelijk, maar ook jammer om elkaar zo lang te missen.

Sinds 27 augustus was het eerste kleinkind van Marcel en Georgia geboren. Tijdens de les werden zij door de dansers verrast met een enorme knuffelbeer en een leuke kaart. De baby foto’s moesten natuurlijk gelijk door iedereen bewonderd worden 😉

Helaas, al na anderhalve week stak corona weer flink de kop op en besloot het management van de Mantel alles weer te sluiten. Weer geen dansen, maar begrijpelijk gezien de omstandigheden. Het is helaas niet anders….

Ik heb toch maar weer geprobeerd of wij weer terecht konden bij het buurthuis en inderdaad, dinsdag- en woensdagavond waren voorlopig nog vrij. Met een week pauze hebben we de groepen weer omgegooid en konden we weer een door start maken in het buurthuis. Door de vele veranderingen en meerdere besmettingen hebben meer dansers aangegeven voorlopig te stoppen met dansen. De dansgroepen werden steeds kleiner, maar bood voor de mensen die toch nog graag wilden dansen en de eenzaamheid te verdrijven toch nog een extra kans.

Oktober
Sinds we weer in het buurthuis terecht konden, hebben we ook de regels wat aangescherpt volgens de richtlijnen van het RIVM. Nu hadden we ook mondmaskers op als we aan de kant zaten te praten. Tijdens het dansen konden we goed de anderhalve meter aanhouden en mochten de mondmaskers af. Het is ook erg benauwd en je bent gauw uitgeput.

Marcel en Georgia hadden een vakantie van twee weken ingepland en voor deze twee weken zouden de Commissieleden de lesavonden regelen. Margriet bood aan de beide dansavonden aanwezig te zijn en kreeg het beheer over de sleutel en alle spullen voor de muziek, contributie en dergelijken. Ze werd goed bijgestaan door de andere Commissieleden. De club is bij hen in goede handen. Met het dansen hebben Vera en Daniëlle ook hun steentje bijgedragen 😉

Helaas is ook aan deze mogelijkheid om te dansen een einde gekomen. Dinsdagavond 13 oktober is er tijdens de persconferentie aangegeven dat de besmettingen te hoog oplopen en er drastische maatregelen genomen dienen te worden. Dit betekende dat het buurthuis dat onder de horeca maatregelen valt de deuren moest sluiten. Woensdagavond 14 oktober was onze laatste dansavond. Door de vele afzeggingen was het bijna niet te doen, maar de Commissieleden hebben andere dansers de kans gegeven om nog een extra keer te komen dansen. Marian wilde dolgraag komen, maar Willem wilde een voetbal wedstrijd absoluut niet missen. Handy lady Margriet wist dit op te lossen door haar Tablet mee te nemen. Willem heeft lekker voetbal kunnen kijken en Marian ging los op de dansvloer met de andere meiden. Het is dus toch een waar feestje geworden met als afsluiter een groepsfoto 😉

Helaas was dit voorlopig de laatste dansavond…

Wij hebben met de commissieleden toch maar besloten om voor de rest van dit jaar met de dansavonden te stoppen. Door iedere keer weer de groepen om te gooien en het risico wat de corona besmettingen met zich mee brengen, sluiten wij de club totdat het weer echt veilig is om weer onder elkaar te komen. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid zeker in het nieuwe jaar zijn, maar wanneer, dat weet niemand….

Wij wensen iedereen veel sterkte toe. Blijf gezond en zorg goed voor jezelf en elkaar. We kunnen onderling contact houden op de WhatsApp groep van ‘Take It Easy’ en via de mail kunnen onze leden ons altijd benaderen. Ook Facebook is er voor leuke Line-Dance momenten.

Veel liefs,
Joke, Margriet, Ans, Wendy, Wil, Marjo, Bep, Marcel en Georgia