April, Take It Easy

Week 14
Snel voor de les wat lekkers gehaald bij de Hoogvliet, want ook bij deze les hoort een verdiende traktatie. Ik ben weer eens flink verwend met cadeautjes en veel knuffels.

De dinsdaggroep is een gezellige grote groep dansers. Er is veel gedanst en ik heb ook vanavond ‘You’re Sixteen’ uitgelest, wat wederom een succes was.

Het is zo leuk om te zien dat iedereen het goed met elkaar kan vinden. De gezelligheid staat voorop, maar dansen mag echt niet ontbreken 😉

Later op de avond werden de moeilijke dansen uit de kast gehaald. Met een paar fanatieke meiden hebben we de Trail, In The Blood, Into The Morning en My Greek Number One gedaan. Wendy had weer een leuke nieuwe dans gevonden… van 96 tellen… haha. Het is inderdaad een erg mooie wals… wie weet…ooit…?

Ook voor de woensdaggroep heb ik weer wat lekkers gehaald.

‘You’re Sixteen’ heb ik hier ook uitgelest, maar dan kun je goed merken dat dit de gevorderden groep is. Die hebben toch behoefte aan hele andere dansen. Het dansje is lauw ontvangen en maar één maal gedanst. Ach, smaken verschillen en we hebben het toch allemaal wel naar ons zin 😉

Toen ik tussendoor even een glaasje water wilde pakken zag ik een fles rode wijn op de kar staan. Ondeugende Frederick had met zijn maatje Peter stiekem zitten pimpelen 😉 Het begon met kersenbonbons en loopt nu uit de hand…hahaha. Heerlijk als de mensen het naar hun zin hebben, toch?

Om deze groep dansers een flinke uitdaging te geven heb ik de nieuwe dans ‘Celtic Duo’ uitgelest. Een lekkere pittige Ierse dans van Maggie Gallagher. Daarna nog het een en ander herhaald.

Week 15
Zowel bij de dinsdag als de woensdaggroep is de dans ‘You’re Sixteen’ herhaald. Deze had iedereen al snel onder de knie.

Bij de dinsdaggroep is “Celtic Duo” ook uitgelest en woensdag is hij herhaald.

Vorige week hadden we in de groep gegooid dat wij weer terug willen gaan naar één dansavond in de week. Het zou dan de dinsdagavond worden en we zouden dan verkassen naar La Jaquette, het restaurant. Vanuit de Mantel is dit mogelijk en alle dansers kunnen mee. Dit is nog niet definitief!

Week 16
‘You’re Sixteen’ is weer herhaald. Een dansje dat goed aanslaat.

We hebben ‘Stroll alone cha cha’ weer eens uit de kast gehaald. Voor velen was het een goede herinnering, dus veel uitleg was niet nodig.

Woensdag zijn bovenstaande dansen ook herhaald en we hebben nog meer stof uit de kast gehaald. Dit zijn van die spontane opwellingen die gewoon goed in de groep opgenomen worden 😉
Zo hebben we ‘Radio Rock’ en ‘Making Believe’ opnieuw uitgelest. Twee prachtige oude dansen die we eigenlijk nooit mogen vergeten. Sorry, Wendy, de eerstvolgende les zal ik ‘Radio Rock’ voor jullie ook uitlessen 😉

Volgende week is het alweer de laatste dansweek van de maand. Dus Vrij dansen!

Week 17 – Vrij Dansen

Marcel heeft weer goed werk afgeleverd met de verzoeknummers. De dansers hebben zich weer in het zweet gewerkt met dansen en lachen.

Soe weet mij altijd weer te verrassen met zijn verzoek dansen. Zo hebben we ‘Left in the dark’ weer gedanst en Rita vond dat we deze weer lekker in het wekelijkse programma moeten opnemen. Mooie muziek en een hele fijne dans.. 😉

‘My Veronica’ wilde niet zo lukken. Dat is wel heel erg lang geleden… Lang leve YouTube…!

Het was weer leuk en gezellig. Bedankt allemaal!

Groetjes, Marcel & Georgia